Marea Neagra este curata, noi nu stim s-o intretinem!

Desi foarte multi turisti se plang de calitatea scazuta a apei de pe litoral, analizele efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Constanta arata cu totul si cu totul altceva.

Marea Neagra este curata, noi nu stim s-o intretinem. Asta desi in luna iunie Comisia Europeana avertiza cat de plina de bacterii este marea noastra.

Specialistii spun ca ne aflam intr-o perioada de refacere a biosistemului, dupa ce mult timp Marea Neagra s-a numarat printre cele mai poluate din lume.

Singura problema ar fi ca nici turistii si nici autoritatile nu par sa acorde prea multa atentie mediului inconjurator. Primii nu cunosc notiunea de cos de gunoi si confunda, de multe ori, apa cu toaletele publice.

In schimb, cei care ar trebui sa asigure curatenia stau foarte bine la capitolul teorie, insa esueaza cand vine vorba de pus in practica.

Infipte frumos in nisip, cateva panouri aparute din senin se lafaie sub soare. Dincolo de aspectul de “meniul zilei” al hartiilor de pe panou, reprezentantii ministerului au cam exagerat cu detaliile bacteriologice. Au uitat ca pe roman il arde buza dupa o singura informatie: e murdara sau curata apa?

In total, peste 30 de mostre de apa si nisip de pe toate plajele litoralului romanesc au ajuns in laboratoare.

Dupa cateva teste si trei zile de asteptare au venit si rezultatele.

Pe intelesul tuturor, apa marii este numai buna de imbaiat. Desigur, exista oricand riscul ca din nisip sa rasara vreo conducta ruginita. Sa te trezesti ca inoti printre peturi si excremente sau sa nimeresti cu cearsaful intre doua mormane de alge putrede. Te poti certa, insa, cu cei responsabili?

Sursa: PRO TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente