Masina care consuma 0.78 litri/100 km

  O companie americana a dezvoltat un vehicul ecologic care consuma 0.78 litri/100 km si costa sub 20.500 euro.

  0.783 litri/100 km consuma Aptera Typ 1.
  965 de kilometri este autonomia versiunii hibride Aptera Typ 1.
  400 de persoane s-au inscris deja pe lista de asteptare Aptera pentru a-si cumpara modelul Typ1.
  195 de kilometri este autonomia versiunii electrice a modelului Aptera Typ 1.
  20.500 de euro este pretul fixat pentru modelul ecologic Typ 1.

  Americanii pun tot mai mare accent pe dezvoltarea unei tehnologii care sa reduca consumul de combustibil si sa mareasca autonomia vehiculelor ecologice.

  Cea mai noua realizare in acest domeniu vine din California, unde compania americana Aptera afirma ca a dezvoltat un vehicul pozitionat sub 20.500 de euro, capabil sa atinga un consum record de 0.784 litri/100 km.

  Modelul ecologic dispune deja de doua versiuni, una total electrica si una hibrida, pusa in miscare de un generator alimentat cu benzina si un tren de rulare electric. Versiunea electrica nu emite CO2 si poate atinge o autonomie de 195 de kilometri in timp ce hibridul se poate lauda cu un consum mediu de 0.783 litri/100 km si o independenta de rulare de 965 de kilometri. Ambele versiuni vor putea fi incarcate cu energie electrica de la o simpla priza.

  Daca va ganditi ca aceste realizari in materie de consum nu exceleaza la capitolul siguranta va inselati. Ambele versiuni includ o zona de impact frontal, o parte posterioara care disipeaza energia rezultata in urma coliziunii, protectie impotriva rostogolirii, panouri laterale din otel si materiale compozite si airbaguri laterale pentru sofer si pasager.

  Designul futurist are aplicabilitatea sa. Masina nu foloseste decat trei roti si are o forma aerodinamica menita sa reduca frecarea cu aerul. Habitaclul ofera spatiu pentru doi adulti pe locurile din fata, in timp ce in spate pasagerii pot opta pentru un portbagaj destul de incapator sau pentru un scaun de copil.

  Noul model a fost deja botezat Typ 1, Aptera anuntand ca versiunea eletrica este asteptata sa debuteze pe piata la mijlocul anului viitor, hibridul urmand sa-si faca aparitia si el la scurt timp dupa acesta.

  Compania americana a inceput deja sa deschida o lista de asteptare, 400 de persoane afirmandu-si pana in prezent dorinta de a achizitiona un asemenea vehicul.

  Sursa: Automarket

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *