Masina viitorului a ajuns si in Republica Molodova

  0
  717
  Mașina viitorului a ajuns și în Republica Molodova
  Mașina viitorului a ajuns și în Republica Molodova
  Masina viitorului a ajuns si in Republica Molodova
  Masina viitorului a ajuns si in Republica Molodova

  Masina viitorului a ajuns si in Moldova. Unul dintre primele automobile electrice poate fi vazut si pe strazile capitalei. Proprietarul masinii a refuzat sa vorbeasca in fata camerei, dar l-a lasat pe realizatorul emisiunii „Autostrada” de la Canal 3 sa faca o plimbare.

  In Moldova sunt 3 astfel de automobile si ar putea fi si mai multe. Si asta pentru ca in tara noastra a fost adusa prima statie de alimentare cu energie electrica a automobilelor.

  „Cea mai mare diferenta este ca nu auzim absolut motorul cand mergem in masina de sub capota”, a spus realizatorul emisiunii „Autostrada”, Constantin Mihalache.

  Masina de model Volkswagen Golf Generatia a 7-a a fost adusa de propietar recent din Germania si functioneaza doar pe baza electricitate.

  La prima vedere masina este una obisnuita. Pana si capacul rezervorului este amplasat la fel ca si la alte automobile. Atunci cand il deschidem, insa observam o priza de unde alimentata masina.

  Bateria automobilului trebuie reincarcata o data la 5-6 ore si tine la o distanta de aproximativ 100 de km.

  „Cand se aplica franele, forta de frecare , caldura care se elimina de la discuri este transformata in energie electrica. Astfel de fiecare data cand franam vine energie electrica”, a mentionat realizatorul emisiunii „Autostrada”, Constantin Mihalache.

  Un astfel de model pe baza de combustibil costa circa 16 mii de euro. Unul pe baza de electricitate insa este de aproape de 3 ori mai scump. Specialistii spun, insa ca masina merita banii.

  „Atunci cand prietenii vostri vor sta la statia de alimentare si cheltuie care o mie de lei pentru un rezervor si voi nu aveti decat sa alimentati acasa si o sa cheltuiti o suta de lei”, a afirmat realizatorul emisiunii „Autostrada”, Constantin Mihalache.

  Expertii spun ca masinile electrice sunt sigure, iar cel mai mare avantaj este ca acestea nu polueaza mediul incojurator. In Moldova sunt 3 astfel de automobile si ar putea fi si mai multe si asta pentru ca in tara noastra a fost adusa prima statie de alimentare cu energie electrica a automobilelor.

  „Aceasta este o statie de alimentare destinata automobilelor electrice. Contine doua prize: una obisnuita de 16 amperi si o priza cu trei faze – mai rapida”, a adaugat reprezentant companie producatoare de statii de alimentare cu energie electrica, Margit Salminet.

  Statia de alimentare cu energie electrica costa in jur de patru mii de euro si a fost adusa din Finlanda.

  Astfel de statii urmeaza sa fie instalate in parcarile centrelor comerciale si statiile peco din Capitala. Tot de ce ai nevoie pentru a-ti incarca bateriile automobilului este un astfel de card cu datele personale incluse pe care il obtii la compania detinatoare a statiei.

  Reprezentantul companiei spune ca a propus deja Primariei capitaliei un proiect-pilot de constructie a statiilor de alimentare cu electricitate in Chisinau.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.