Array

Toyota si BMW vor colabora pentru constructia unor autovehicule alimentate cu hidrogen

Toyota si BMW vor colabora pentru constructia unor autovehicule alimentate cu hidrogen

Toyota si BMW vor imparti tehnologia dezvoltata de japonezi, pentru a dezvolta vehicule alimentate cu hidrogen. Primele modele de serie sunt asteptate sa debuteze in 2020, scrie automarket.ro.

Cele doua companii au anuntat un parteneriat in acest sens inca de anul trecut, dar echipele celor doi parteneri au avut nevoie de timp pentru a stabili ce elemente vor folosi si cum va functiona parteneriatul lor.

BMW si Toyota au testat in ultimele decenii o serie de autovehicule alimentate cu hidrogen, bazate intr-o oarecare masura pe modele de serie. Potrivit intelegerii dintre cei doi constructori, Toyota le va furniza nemtilor de la BMW tehnologie privind vehiculele alimentate cu pile de combustibil, dezvoltata in regie proprie din 1992 pana in prezent.

In baza tehnologiei pe care o va obtine de la Toyota, BMW va construi un prototip pe care il va prezenta public pana in 2015. Versiunea de serie a acestui vehicul este asteptata sa debuteze pe piata in 2020, estimeaza japonezii de la Nikkei. Pana atunci, companii precum Daimler, General Motors, Nissan, Honda si Hyundai sunt asteptati sa lanseze si ei propriile vehicule alimentate cu hidrogen.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente