Array

Masinile verzi au ajuns in Romania

masini verziMajoritatea modelelor de la SIAB au pe fisa de prezentare si cantitatea de emisii de dioxid de carbon.
Lexus LS 600h este cea mai puternica masina hibrida expusa la Salonul auto

Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB) din acest an intra in trendul international promovat si la alte evenimente internationale similare privind protejarea mediului prin prezentarea de motorizari tot mai putin poluante. Printre masinile hibride expuse la evenimentul de la Bucuresti se numara Toyota Prius si Honda Civic Hybrid, dar si trei modele Lexus. Pentru prima data in istoria SIAB, Lexus este prezent cu propriul stand, unde se regasesc modelele pe benzina IS 250 si cabrio-coupe-ul SC 430, dar si hibridele GS 450h, RX 400h si LS 600h. Cu toate acestea, vinzarile de autoturisme hibride in Romania sint extrem de mici.

Pe ansamblul primelor sapte luni, Toyota Prius a fost vinduta in 12 exemplare. Prius este echipat cu un motor de 1,5 litri de 78 de cai-putere si un motor electric capabil sa genereze 68 de cai-putere. Pretul de achizitie ajunge la 24.850 de euro, cu toate taxele incluse.

In ceea ce priveste vinzarile de masini hibride ale marcii Lexus, SUV-ul RX 400h a fost comercializata in zece exemplare in perioada ianuarie-iulie 2007. Cel mai puternic motor hibrid din lume se regaseste pe Lexus LS 600h, V8-ul de 5 litri fiind capabil sa dezvolte o putere totala de 438 de cai-putere. Consumul de combustibil este de 11 litri in ciclu mixt, potrivit datelor producatorului. Toyota Romania estimeaza ca anul viitor va vinde 300 de masini ale marcii premium Lexus, valoare dubla fata de cea prognozata pentru anul in curs, pe fondul cresterii popularitatii masinilor hibride in tara.

Pentru Honda Civic Hybrid, model lansat de abia la sfirsitul lunii iulie pe piata romaneasca, importatorul a primit comenzi, dar nu a vindut inca nici un model. Hibridul Civic are un pret de 23.776 de euro, cu toate taxele incluse, si este propulsat de un motor de 1,3 litri si 90 de cai-putere, la care se adauga alti 20 generati de un electromotor. Honda mai are in gama un model hibrid, masina de clasa medie Accord nefiind insa disponibila pentru piata europeana.

Sursa: Cotidianul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente