Materiale de constructii din deseuri inventate de Universitatea «Constantin Brancusi», medaliate la Bruxelles

Materiale de construc?ii din de?euri inventate de Universitatea «Constantin Brâncu?i», medaliate la Bruxelles
Materiale de constructii din deseuri inventate de Universitatea «Constantin Brancusi», medaliate la Bruxelles
Materiale de constructii din deseuri inventate de Universitatea «Constantin Brancusi», medaliate la Bruxelles

Medaliile au fost acordate pentru doua tipuri de materiale de constructii inventate de o echipa de cercetatori, care desfasora un proiect finantat din fonduri europene. „Este vorba despre doua brevete de inventie pe care noi le-am obtinut, universitatea, prin Facultatea de Inginerie, in cadrul grantului international «Noi materiale de constructii obtinute prin reciclarea sustenabila a deseurilor din industrie», un proiect international pe care universitatea il implementeaza incepand cu luna septembrie 2011, in parteneriat cu Complexul Energetic Oltenia. Filiala Electrocentrale Turceni, cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj si cu Institutul de Cercetari Metalurgice Bucuresti, proiect in care noi am obtinut mai multe tipuri de materiale de constructii in care am utilizat trei tipuri de deseuri, respectiv zgura si cenusa de termocentrala, slam de foraj provenit din industria extractiva si diferite tipuri de zguri de metalurgie provenite din industria metalurgica.

Din aceste deseuri am obtinut mai multe materiale de constructii, iar pentru doua categorii am depus cerere la Oficiul de stat pentru Inventii si marci, cereri care au fost aprobate si cu care noi ne-am inscris la Salonul International de Inventica «Innova» de la Bruxelles, care s-a desfasurat aici in perioada 12-15 noiembrie“, a explicat Luminita Popescu, rectorul UCB.

Materiale de constructii din deseuri

Materialele de constructii premiate la Bruxelles consta in folosirea unor deseuri din industria metalurgica si cea energetica.

„Cele doua brevete obtinute in cadrul proiectului au primit doua medalii, unul medalia de aur si aici este vorba despre mase de batatorire obtinute utilizand ca liant un tip de zgura de metalurgie si celalalt se refera la procedeul de obtinere a unui beton termoizolant care utilizeaza cenusa de termocentrala , brevet care a primit medalia de argint”, a mai declarat Luminita Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *