Asociatia Romania Vie ii cere lui Klaus Iohannis sa interzica exploatarea gazelor de sist si proiectul Rosia Montana

Asociatia Romania Vie ii cere lui Klaus Iohannis sa interzica exploatarea gazelor de sist si proiectul Rosia Montana
Asociatia Romania Vie ii cere lui Klaus Iohannis sa interzica exploatarea gazelor de sist si proiectul Rosia Montana

Sustinut de milioane de romani, de asociatii ecologiste, de protestatari de „meserie“, noul presedinte al Romaniei trebuie sa gaseasca modalitatea de a satisface sperantele tuturor romanilor. Presedintele Klaus Werner Iohannis are sansa sa dovedeasca prin fapte si nu vorbe, prin decizii majore, ca pune umarul la o Romanie a lucrului bine facut…

Asociatia Romania Vie felicita poporul roman si iubitul conducator

Klaus Iohannis (1)„Asociatia ROMÂNIA VIE felicita poporul roman pentru ca a dovedit, dupa 25 de ani de la revolutia din decembrie 1989, ca a inceput sa inteleaga cu adevarat mecanismele democratiei si ca a ajuns sa-si pretuiasca dreptul de a alege la fel de mult ca dreptul la paine, cel care i-a manat pe cei mai multi in strada atunci, in zilele acelui decembrie fierbinte. Prezenta de 64% peste tot pe unde traiesc cetateni romani, solidaritatea aratata de protestatari, care a demonstrat din plin ca diviziunile artificiale de tipul “voi nu ati mancat salam cu soia” au trecut si nu se vor mai intoarce, acestea sunt marile victorii ale zilei de duminica, 16 noiembrie 2014.

De asemenea, romanii, votand un minoritar etnic si religios, au demonstrat ca, indiferent ce meliteaza diversii Tokesi si Viktor Orbani, sunt un popor incluziv, care intr-o majoritate categorica a respins propaganda fascistoida a PSD si a USL 2.0, construita pe etnicitate si apartenenta confesionala.

Klaus Iohannis (1)Il felicitam si pe domnul Klaus Werner Iohannis. Deocamdata, din politete, altfel asteptam ca domnia sa ne demonstreze ca atunci cand am spus referitor la intreaga clasa politica #aceeasimizerie ne-am inselat. Pentru aceasta nu-i vom acorda insa un termen de gratie.

Am luat nota ca domnia sa a cerut deja convocarea Parlamentului pentru respingerea proiectului de lege privind gratierea si amnistia, dar asteptam ca la fel de urgent sa uzeze de calitatea constitutionala in curs de dobandire pentru a declansa un proces de ampla revizuire a legilor electorale, a legii partidelor si a legii finantarii partidelor, in concordanta cu cerintele campaniei Politica Fara Bariere, astfel incat vocatia democratica dovedita de romani sa-si primeasca si cadrul adecvat de manifestare.

Ii mai solicitam domnului Klaus Iohannis sustinerea ACL si a viitorilor aliati la guvernare pentru adoptarea proiectului de lege privind metodele Klaus Iohannis (2)de extractie a hidocarburilor neconventionale inregistrat la Senat cu nr. B358/2014, prin care se interzice pe teritoriul Romaniei exploatarea gazelor de sist prin fracturarea hidraulica sau gazoasa de mare volum si sa se creeze mecanismele unei transparentizari a luarii deciziei in acest domeniu sensibil.

Ii cerem domnului Klaus Iohannis sa-si invite imperativ colegii de partid si alianta sa initieze si sa sustina demersurile necesare inscrierii patrimoniului cultural de la Rosia Montana in lista tentativa a patrimoniului universal UNESCO si sa legifereze interzicerea mineritului cu cianuri pe teritoriul Romaniei.

Cea mai mare tragedie de mediu cu care se confrunta Romania sunt insa despaduririle abuzive si masive, care afecteaza cursul raurilor, cauzeaza alunecari de teren si inundatii catastrofale, ameninta calitatea aerului, clima si biodiversitatea. Ii cerem domnului Iohannis si colegilor sai sa actioneze in vederea interzicerii exportului de cherestea si a implementarii unui program national de reimpaduriri. Cerem revizuirea recentelor modificari aduse Codului silvic.

Klaus Iohannis (3)In final, dar nu in cele din urma, ii solicitam domnului presedinte Klaus Iohannis sa-si asume si sa impulsioneze implementarea masurilor mentionate in Pactul pentru Basarabia din 2012 si in Proclamatia de la Bucuresti din 12 octombrie 2014, in vederea refacerii unitatii patriei sale, Romania, dupa modelul tarii stramosilor domniei sale, Germania.

Precizam ca Asociatia ROMaNIA VIE este fondata de un grup de protestatari din Bucuresti, Piata Universitatii 2012/2013- zona Arhitectura, care are drept scop apararea drepturilor omului, protejarea patrimoniului natural, cultural, istoric, arheologic si paleontologic, promovarea cauzelor si obiectivelor civice, culturale si ecologice, refomarea societatii romanesti, propunerea de politici publice avand ca obiect toate materiile enumerate anterior“, Alexandru Surcel, presedinte Asociatia Romania Vie

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,177FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente