In „Cele mai bune Tehnologii eco de iluminat pentru 2009” de la McDonald”s, acestia mentioneaza folosirea unui program software interactiv, EcoProgress, pentru gestionarea si reducerea consumului de energie din restaurantele din Franta ajungandu-se astfel la o economisire de electricitate de pana 11%.
In Australia, McDonald”s este implicat in administrarea apei si pretinde ca intr-o prioada de peste 20 de ani rezervoarele performante de retentie a apei de ploaie pot sa economiseasca aproape 4 milioane de litri de apa.”In Brazilia,Chile si Argentina McDonald”s a incheiat parteneriate cu organizatiile locale care transforma uleiul folosit la gatit in biodeasel. In prezent,270 de restaurante din aceste piete livreaza uleiul folosit pentru a fii transformat in biodeasel,reprezentand pese 1,000,000 litri pana la aceasta perioada.” Este doar de fatada sau McDonald”s se preocupa de problemele de mediu?
McDonald”s de asemenea sprijineste ideea de a construi ecologic in SUA. Anul trecut, au deschis primul „restaurant verde”(in Chicago)pentru un nou program pilot in constructii ecologice.A primit clasarea de Gold LEED.Int-o locatie din North Carolina(deschisa luna trecuta) a instalat o statie de alimentare pentru vehicolele electrice.
McDonald”s are de asemenea o importanta contributie in Japonia. Alaturandu-se programului Team Minus 6% gazduit de guvernul japonez,”de a reduce emisiile de CO2 la 1 kg/persoana/zi, prin oferirea de discounturi consumatorilor care se inregistreaza sa participe la acest program” McDonald”s a crescut numarul participantilor de la 40,000 la 380,000.
Sursa: www.enn.com