Metoda inedita prin care poate fi indepartat un asteroid care se indreapta spre Pamant

  0
  581
  Astronomi rusi: Un asteroid va lovi Terra peste 93 ani cu forta a 25.000 de bombe atomice
  Astronomi rusi: Un asteroid va lovi Terra peste 93 ani cu forta a 25.000 de bombe atomice

  Experti americani sustin ca reflexia de fotoni proveniti de la lumina soarelui, de pe suprafata asteroizilor, ar putea in timp sa-i schimbe traiectoria. Problema este ca asteroizii sunt facuti din roca inchisa la culoare, astfel ca expertii propun amplasarea in spatiu a unei uriase arme de tip paintball, pentru a colora asteroidul cu vopsea alba, scrie Daily Mail.

  Un student al Departamentului de Aeronautica de la MIT sustine ca, printr-o coordonare precisa, vopseaua alba poate fi lansata in doua runde, de pe o naveta spatiala, si ar putea acoperi cea mai mare parte a asteroidului, lucru care i-ar dubla capacitatea de reflexie a luminii.

  Traiectoria asteroidului ar fi schimbata chiar de impactul cu vopseaua, iar apoi fotonii solari ar contribui si mai mult la schimbarea directiei.

  Ideea neconventionala a studentului MIT a castigat o competitie organizata de Consiliul Generatiei Spatiale al ONU, care strange idei privind spatiul de la tineri studenti si profesionisti.

  Metodele luate in calcul pana acum pentru a evita coliziunea dintre un asteroid si Pamant sunt fie lansarea unui proiectil sau a unei navete spatiale care sa se izbeasca de asteroid, fie detonarea unei bombe nucleare langa asteroid sau folosirea unei nave spatiale care sa creeze un camp gravitational si sa atraga asteroidul de pe traiectoria sa.

  Aceste metode nu sunt doar teorii. Asteroidul Apophis, care cantareste 27 de gigatone, va ajunge in apropierea Pamantului in 2029, apoi in 2036.

  Studentul a ajuns la concluzia ca ar fi nevoie de 5 tone de vopsea pentru a acoperi acest asteroid masiv, cu un diametru de 450 de metri. El a calculat ca ar fi nevoie de 20 de ani pentru ca radiatia solara sa puna destula presiune pe asteroid, pentru a-l muta de pe traiectoria de impact cu Pamantul.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.