Mii de tineri din Buzau au ajuns la psihiatru din cauza televizorului sau a calculatorului

0
297

Uita sa socializeze, sa vorbeasca si uneori chiar sa traiasca in lumea reala. Este vorba despre copiii si tinerii care petrec ore in sir in fata calculatorului sau a televizorului. Desi gasesc in internet o cale de comunicare, tinerii se orienteaza mai mult spre jocurile video, de multe ori violente si sangeroase. In Buzau, spre exemplu, mii de tineri au ajuns la psihiatru din cauza jocurilor pe calculator sau a televizorului.Buzau psihiatrie

In 2009, peste 5.000 de tineri si copii din Buzau au ajuns la psihiatru cu tulburari comportamentale cauzate de jocurile video sau televizor.

„Din ce in ce mai multi copii au greutati in a-si insusi corect regulile gramaticale, in a vorbi corect limba romana, mai mult decat atat, aceasta petrecere in fata televizorului sau la jocuri pe calculator afecteaza dezvoltarea lor sociala”, a afirmat Taisia Trica, psihopedagog.

„Televizorul si mai ales calculatorul, in ultimul timp, sunt factori care contribuie serios la aparitia tulburarilor psihologice si psihice. In Romania exista mii de copii si adolescenti care au dezvoltat dependenta de calculator, lucruri pe care le vedem si in practica de zi cu zi in sectia noastra”, a adaugat Nicolae Enache, director sectia Neuropsihiatrie Infantila, Spitalul Sapoca.

De vina sunt si parintii care le permit copiilor sa petreaca mult timp in fata monitoarelor.

Dependenta de calculator sau televizor limiteaza orizontul social al tinerilor si al copiilor, spun specialistii. Absorbiti de pasiunea pe care o fac pentru jocuri, ori pentru chat-uri acestia nu mai sunt interesati de activitati sportive sau sa citeasca.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.