Ministerul Mediului a dat verde: programul Rabla poate incepe

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a validat, ieri, lista producatorilor si importatorilor de masini care participa, in acest an, la Programul Rabla. AFM a stabilit, totodata, numarul de autoturisme, dar si suma alocata fiecarui producator validat, prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata.

In acest an, 40.000 de romani au posibilitatea sa-si inlocuiasca masina vechi cu una noua, pentru a se putea incadra in valorile-limita de emisii admise de UE.

Programul, care are alocati 120.000.000 lei, se desfasoara in doua etape – prima pana pe 25 septembrie, cea de-a doua – incepand cu 1 octombrie pana la 12 decembrie. Cat despre prima de 3.000 lei, de care va beneficia cetateanul inscris in Program, aceasta va fi virata din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu direct operatorului economic, de la care cetateanul va achizitiona noul autoturism.

De programul Rabla pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional, inmatriculat in Romania, a carui vechime depaseste 12 ani de la data fabricatiei.

Obiectivul acestuia este diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi, cu un nivel ridicat de poluare, care se afla in proprietatea persoanelor fizice din Romania.

Sursa: Gandul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente