Ministrii Korodi si Borbely – mars pe biciclete, in presa de azi

Attila Korodi, ministrul Mediului si Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, au marsaluit cu bicicletele, sambata, la Targu Mures, cu un alai de 50 de tineri. Marsul s-a vrut un prilej de a atrage atentia autoritatilor ca pana in 2013 trebuie sa mareasca spatiile verzi pana la 26 metri patrati pe cap de locuitor.

In plus, actiunea se inscrie in campania de promovare a mijloacelor de transport alternative impotriva poluarii. Cu aceasta ocazie, ministrul Mediului a prezentat Ordonanta de Urgenta care interzice constructiile noi pe spatiile verzi existente deja in localitati.

Conform Ordonantei, oricine va incerca sa mai construiasca, se va trezi ca actele emise ii vor fi lovite de nulitate. Pe de alta parte, autoritatile vor fi obligate sa nu schimbe destinatia terenurilor amenajate ca spatii verzi, sa nu le reduca suprafata si sa nu recurga la stramutari. Totusi, este posibil ca, in anumite situatii, in cazul unor actiuni in justitie, pentru unele spatii sau parcuri, sa se plateasca niste compensatii proprietarilor.

Sursa: Curentul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente