Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situatii de urgenta, in urma accidentului de la centrala nucleara Zaporojie

  Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situa?ii de urgen??, în urma accidentului de la centrala nuclear? Zaporojie
  Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situatii de urgenta, in urma accidentului de la centrala nucleara Zaporojie
  Ministrul Mediului a convocat Comitetul pentru situatii de urgenta, in urma accidentului de la centrala nucleara Zaporojie

  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a convocat, miercuri, de la ora 15,00, Comitetul ministerial pentru situatii de urgenta in vederea analizarii tuturor informatiilor referitoare la accidentul produs la centrala nucleara Zaporojie din Ucraina, a anuntat ministerul de resort, intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

  In acest moment, MMSC colecteaza si analizeaza toate datele legate de acest subiect si precizeaza ca se afla in permanent contact cu institutiile statului care detin atributii in acest domeniu.

  Concluziile intalnirii Comitetului ministerial pentru situatii de urgenta vor fi prezentate intr-o comunicare publica, pe parcursul zilei de miercuri.

  Centrala nucleara ucraineana Zaporojie (din sud-estul tarii), cea mai mare centrala din Europa, a suferit o avarie la data de 28 noiembrie, insa nu exista riscuri de radiatie, a anuntat, miercuri, ministrul energiei din Ucraina, Volodimir Demcisin, informeaza EFE.

  Centrala va reveni la activitatea normala in data de 5 decembrie, a adaugat Demcisin, citat de Reuters.

  ‘Nu exista nicio amenintare, nu sunt probleme cu reactoarele. Accidentul a survenit la Blocul numarul trei al centralei din Zaporojie, la sistemul de electricitate”, a spus oficialul intr-o conferinta de presa, indicand ca accidentul nu este legat de productia de energie electrica in sine. „A fost un scurt circuit”, a mai spus el, adaugand ca doar reactorul nr.3 nu functioneaza in prezent. „Este o defectiune tehnica, la care acum se lucreaza. Pana vineri, intentionam sa reluam activitatea acestei unitati, a mai spus el.

  Agentia Internationala pentru Energie Atomica AIEA, cu sediul la Viena, nu a facut niciun comentariu, transmite AFP.

  Potrivit unei conventii internationale, adoptata dupa accidentul de la Cernobal din 1986, orice tara trebuie sa notifice AIEA cu privire la orice accident nuclear care poate avea un impact asupra altor tari. Centrala din Zaporojie este situata la circa 500 km de Romania.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *