Ministrul Mediului propune ca punctele turistice din Covasna sa fie legate de drumuri pentru biciclete

Ministrul Mediului, Attila Korodi , a propus vineri la Sfantu-Gheorghe ca punctele de importanta turistica din judetul Covasna sa fie legate de o retea de drumuri de biciclete, care sa ofere un plus de atractie zonei.

„Punctele de importanta turistica, de la izvoare naturale pana la mici monumente istorice, parcuri si rezervatii sa fie legate de o retea de drumuri de biciclete. Nu vorbim in afara municipiului de piste de biciclete betonate, ci de o harta, o vizualizare si o infrastructura minima alocata acestui mijloc de transport, astfel incat oamenii care vin aici si aduc bicicleta sa poata utiliza aceasta forma de transport si sa mai adaugam ceva atractiei turistice a orasului si judetului Covasna”, a declarat Attila Korodi, cu mentiunea ca viitorul Consiliu Judetean ar trebui sa dezvolte un proiect in acest sens.

Ministrul si-a exprimat speranta ca aceasta metoda sa fie adoptata in toate judetele din tara. Ministrul Mediului a precizat ca in zona rurala, unde sunt drumuri pietruite, rurale, nu este neaparat nevoie de asfalt pentru aceste drumuri de biciclete.

Attila Korodi a mai afirmat ca la fondul de mediu s-a reusit legiferarea finantarii pistelor de biciclete in Romania, iar pana la sfarsitul anului sau cel putin incepand din anul 2009 si acest capitol va fi finantat. „Poate oferi o sansa primariilor care fac primii pasi in acest sens. Cofinantam aceste proiecte, pentru ca sunt costisitoare”, a declarat Korodi.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a participat vineri, in cadrul Zilelor Sportive Sfantu-Gheorghe, organizate in perioada 23-25 mai, la o tura cu bicicletele alaturi de candidatii UDMR pentru Primarie si Consiliul Local. Acestia au mers o jumatate de ora cu bicicleta prin oras si in zona, cativa purtand steagurile judetului si ale UDMR pe durata mersului.

Sursa: Realitatea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente