Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu o delegatie a Comisiei Europene condusa de Johannes Hahn

Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu o delegatie a Comisiei Europene condusa de Johannes Hahn
Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu o delegatie a Comisiei Europene condusa de Johannes Hahn

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, s-a intalnit luni, 19 martie 2012, cu o delegatie a Comisiei Europene condusa de comisarul pentru politica regionala, Johannes Hahn. Alaturi de acesta, din delegatia comisarului european au mai facut parte Niculae Idu, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania, precum si Jean-Marie Seyler si Angela Martinez Sarasola, ambii reprezentanti ai Directoratului General pentru Politica Regionala.
Principalul subiect de discutie al intrevederii a fost reprezentat de analiza de catre Comisia Europeana a posibilitatii de reducere a corectiei preventive aplicate pentru cheltuielile solicitate la rambursare prin intermediul POS Mediu de la 25% la 10% in conditiile in care AM POS Mediu a indeplinit cerintele rezultate din misiunile Comisiei Europene si ale Autoritatii de Audit.
László Borbély a precizat ca “din punct de vedere al semnarii contractelor lucrurile se indreapta spre finalizare, Romania fiind pe primul loc la acest capitol. Problema apare insa la absorbtia propriu-zisa a fondurilor unde ministerul nu poate interveni in mod direct peste autoritatile locale. Acolo este cheia implementarii acestor proiecte si tine doar de autoritatile locale sa realizeze absorbtia completa a fondurilor europene”.
In cadrul intalnirii, ministrul Mediului si Padurilor a afirmat ca “au fost indeplinite integral recomandarile rezultate din rapoartele Autoritatii de Audit si totodata s-a modificat Procedura Operationala de Verificare Tehnica precum si Procedura Operationala de Verificare Financiara si Autorizare Plati. Astfel, media duratei de procesare a cererilor de rambursare in anul 2012 este de 23 zile lucratoare iar in prezent se mai afla pe rol doar cereri din anul curent. De asemenea, pana la sfarsitul lunii iunie 2012, vom stabili cu exactitate proiectele cu care vom merge mai departe si pe care ne vom angaja sa le finalizam”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente