Mobila „naturista” pentru camera copilului

Stilul de viata sanatos este preferat de tot mai multi oameni si se extinde in tot mai multe domenii.

Dupa ce a pornit in forta de la nevoia unei alimentatii cat mai naturale, acest stil prinde acum in Romania si la mobila. Deoarece parintii incearca sa-si protejeze copiii de mediul poluat, exista o cerere in crestere pentru piesele de mobilier cat mai „curate” pentru copii. Mobila pentru camerele celor mici marca Romina, produsa de firma AXM Prod 93 din Bucuresti, s-a lansat oficial in Romania saptamana trecuta, dupa doi ani de cand se vinde pe piata americana.

Cu toate ca este produs de o fabrica romaneasca, situata la 30 de km de Capitala, mobilierul Romina era vandut, pana anul trecut, doar in 20 de state din SUA. Dupa ce a primit comenzi din Romania, Rusia, China si Germania, conducerea companiei s-a lansat si pe aceste piete.

Dulap finisat cu ceara

Mobila pe care a gandit-o presedintele firmei, Dumitru Toader, un cunoscator al lemnului si al vopselurilor, este simpla, din lemn masiv. Patuturile, dulapurile si comodele nu sunt acoperite cu lac, ci sunt tratate cu ceara de albine si nu emana niciun miros. Romina Furniture are cinci colectii de mobilier pentru copii, in stil clasic. Din cauza materiei prime naturale si a modului de prelucrare, preturile sunt ceva mai piperate.

Adica, un patut pentru bebelusi costa aproximativ 1.000 de euro. Acest pat se vinde cu saltea si se poate extinde odata cu cresterea copilului, putand fi utilizat pana ce acesta ajunge la varsta de 13-14 ani, potrivit Florentinei Toader, directorul de vanzari al companiei. Produsele Romina se vand in Bucuresti, in HD Mall si in magazinul propriu, situat pe Bulevardul Decebal. Printre cei care au cumpa rat mobila pentru copii de la Romina se numara Irinel Columbeanu si Nadia Coma neci.

In plan, amenajarea camerelor de copii

Pentru a pune pe roate afacerea, au fost investiti, acum cinci ani, 7,5 milioane de euro in fabrica ce are o suprafata de 10.000 de metri patrati si 70 de angajati. Anul trecut, patuturile si dulapurile pentru copii marca Romina au facut vanza ri de peste 2,5 milioane de dolari (peste 1,6 milioane de euro) pe piata nord-americana.

In 2008, dupa extinderea pe noile piete, aceasta valoare a vanzarilor a fost atinsa chiar din primele cinci luni ale anului, potrivit Florentinei Toader. In viitorul apropiat, compania va furniza si solu- tii complete pentru amenajarea camerei copilului: de la mobila si perdele pana la decoratiuni. Iar in perspectiva, conducerea firmei se gandeste sa produca mobila naturala pentru cei mari.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *