Moda eco, in hotelurile de lux: Gunoiul este reciclat si energia electrica, economisita

  Moda eco, in hotelurile de lux: Gunoiul este reciclat si energia electrica, economisita

  Protejarea mediului se poarta si in industria hoteliera. Nu mai conteaza doar confortul, ci si cantitatea de energie, detergenti sau apa folosite. Un consum mai mic, inseamna o nota de plata mai mica. Si pentru hotelieri si pentru clienti. La noi, deocamdata doar hotelurile de cinci stele si-au permis astfel de investitii.

  Intr-un hotel eco, nimic nu se pierde: toate utilitatile sunt folosite la maximum, iar gunoiul e reciclat. Toate acestea se intampla fara ca turistul sa fie incomodat. Ba dimpotriva, plateste un bilet redus cu pana la 15% fata de un alt hotel din aceeasi categorie.

  Intr-un hotel de lux din Mamaia, toate sistemele functioneaza pentru a obtine un consum minim de energie electrica. Holurile sunt dotate cu senzori, astfel ca lumina nu sta aprinsa decat atunci cand trece cineva prin zona.

  Si masinile de spalat au fost alese pe criteriul consumului redus. Acestea isi regleaza singure cantitatea de energie si apa folosite, in functie de materialul obiectelor din interior. Apa este economisita si atunci cand se uda spatiile verzi.

  Piscina hotelului nu are doar rol de agrement, ci e si rezerva de apa in caz de incendiu.

  Si clientii sunt invitati sa participe la ecologizare. In strainatate, hotelierii sunt incurajati financiar sa achizitioneze astfel de sisteme. Noi mai avem de asteptat.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *