Array

Moldova, proiecte consistente de protectie a mediului ambiant

Republica Moldova a prezentat, la Belgrad, in cadrul celei de-a VI-a Conferinte europene a ministrilor de Mediu “Un Mediu pentru Europa”, un raport de progres in domeniul protectiei mediului ce contine si un portofoliu de proiecte.

In acest sens, ministrul moldovean al Ecologiei si Resurselor Naturale, Constantin Mihailescu (in imagine), a prezentat trei documente privind “Starea mediului, monitoringul si evaluarea”, “Implementarea acordurilor de mediu multilaterale si Studiile de performante in domeniul mediului” si “Parteneriatul. Politica de mediu, competitivitatea internationala si finantarea”.
In cadrul Conferintei de la Belgrad s-a desfasurat si sesiunea speciala comuna a ministrilor de Mediu si ministrilor Educatiei. Aceasta sesiune a fost axata pe evaluarea progreselor in implementarea “Strategiei educatiei pentru dezvoltarea durabila” a CEE a ONU si identificarea cailor de imbunatatire a procesului de implementare a Strategiei in regiune si la nivel global. Aceasta Strategie serveste ca un instrument efectiv pentru desfasurarea in regiune a Decadei Natiunilor Unite “Educatia pentru Dezvoltarea Durabila”. Ministrii de Mediu si ai Educatiei tarilor participante au adoptat un document comun in care au fost evidentiate principalele directii de implementare a strategiei.

Sursa: Cotidianul Flux

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente