Mor delfinii din oceane!

0
274

Mamiferele marine sunt in pericol din cauza poluarii chimice si sonore provocate de oameni

Mai mult de 30 de delfini au esuat pe malul unui rau din Anglia. Cercetatorii banuiesc ca motivul ar fi poluarea chimica sau sonora, dar nu au dovezi.

Echipele britanice de salvare au desfasurat ample actiuni de cautare pe raul Percuil din sud-vestul Angliei, dupa ce 26 de delfini morti au fost gasiti de-a lungul cursului de apa, scrie cotidianul britanic „Daily Mail”.

Sapte exemplare salvate

Eforturile concertate ale echipelor britanice de salvare a animalelor marine au venit pe fondul unui fenomen cu care acestia sustin ca nu s-au mai confruntat de mai bine de 25 de ani.

„Asa ceva se intampla extrem de rar. Noi nu am mai intalnit ceva asemanator din 1981, cand mai multe balene de pe coasta de est au ajuns la mal. De atunci insa nu ne-am confruntat cu ceva similar si, in orice caz, niciodata nu a fost vorba despre delfini, care traiesc in ape adanci”, a declarat unul dintre reprezentantii serviciului britanic de salvare marina, citat de „Daily Mail”.

Oamenii au reusit sa salveze totusi sapte exemplare, insa pentru majoritatea delfinilor ajunsi in apele de suprafata ale raului Percuil interventia echipelor de salvare s-a dovedit a fi tardiva.

Dupa analizarea celor 26 de delfini care au ajuns pe malul raului, membrii echipelor de salvare spun ca nu pot sa identifice cu precizie cauzele acestui fenomen.

Radarele navelor, posibila cauza

„Delfinii au fost bine hraniti si nu exista nicio urma a vreunei boli ori a vreunei incercari de otravire a lor”, spun britanicii.

Singurul lucru afirmat cu certitudine este faptul ca mamiferele au murit in momentul in care au ajuns in apele de suprafata ale raului. In ceea ce priveste factorii care ar fi putut determina mamiferele sa se deplaseze catre aceste zone, britanicii spun ca o posibila cauza o reprezinta radarele navelor, care ar fi putut dezorienta rechinii.

Totodata, o alta ipoteza arata ca valul recent de caldura abatut asupra zonei marine din jurul Marii Britanii a determinat inmultirea numarului de alge din apele de suprafata, care atrag anumite specii de pesti.

Factori de pericol

Din cauza sonarelor submarinelor, supravietuirea tot mai multor delfini si balene e pusa sub semnul intrebarii.

Poluarea cu pesticide, metale grele, plastic si alti factori din agricultura si industrie este una dintre cele mai importante cauze.

O alta problema o reprezinta pescuitul ilegal.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.