Municipiul Baia Mare va fi transformat primavara aceasta intr-un „oras verde”

  Municipiul Baia Mare va fi transformat primavara aceasta intr-un "oras verde"
  Municipiul Baia Mare va fi transformat primavara aceasta intr-un „oras verde”

  Administratia municipiului Baia Mare demareaza in aceasta primavara un program extins de ecologizare a orasului prin extinderea spatiilor verzi si constructia unui nou parc. De asemenea, toate parcurile si zonele verzi din fiecare cartier vor fi regenerate, iar acolo unde este cazul vor fi facute alte plantari.

  „Avem un studiu pentru fiecare cartier a ceea ce inseamna zonele verzi, astfel incat sa le reabilitam, regeneram si reconstruim. Asta inseamna ca Baia Mare nu trebuie sa fie doar unul dintre cele mai verzi municipii ale Romaniei, ci trebuie sa fie cel mai verde oras al tarii”, a declarat, vineri, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

  Administratia locala are in vedere un proiect amplu de refacerea a parcurilor din toate cartierele si a parcurilor de promenada, dar si demararea lucrarilor la un nou parc situat in zona centrala a orasului. „O parte din lucrarile de amenajare vor fi executate de Serviciul de intretinere a spatiilor verzi din cadrul primariei in colaborare cu societatea Romprest, care presteaza servicii de intretinere a zonelor verzi. Avem in faza avansata de executie lucrarile la Parcul Mara, Campul Tineretului, zone verzi si locuri de joaca in Cartierul Vasile Alecsandri, regenerarea Parcului Municipal Regina Maria, dar si demararea lucrarilor de constructie a unui nou parc in zona centrala, investitie care se realizeaza dintr-un grant european”, a mai spus primarul Catalin Chereches.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *