Namol epurat pentru agricultorii timiseni, in loc de ingrasaminte

Nămolul de epurare – o şansă pentru agricultură şi o problemă complexă de mediu
Namol epurat pentru agricultorii timiseni, in loc de ingrasaminte
Namol epurat pentru agricultorii timiseni, in loc de ingrasaminte

Timisoara – Aquatim gazduieste in data de 22 aprilie 2013, la ora 12, o intalnire intre agricultorii din judetul Timis, experti de mediu si reprezentanti Aquatim.

Scopul intalnirii este acela de a informa asupra avantajelor utilizarii in agricultura a namolului provenit de la statiile de epurare a apei uzate si de tratare a apei potabile.

Intalnirea va avea loc la Statia de epurare a apelor uzate, str. Pastorilor, nr. 1, Timisoara.

Utilizarea in agricultura a namolurilor provenite de la statiile de epurare reprezinta una dintre metodele de punere in valoare a continutului lor de materie organica si elemente nutritive.

Unul din principalele avantaje ale folosirii namolului este reducerea cantitatii de ingrasaminte chimice necesare.

Aceasta activitate face parte din Proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”.
Proiectul este cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Valoarea totala a proiectului este de 509 635 639 lei

(118 871 000 Euro) din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile, din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim SA, 11,30% de la bugetul de stat si 1,73% de la autoritatile locale (Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara).
In judetul Timis, sunt vizate in principal urmatoarele investitii: sapte statii noi de epurare a apelor uzate, trei statii noi de tratare a apei potabile, extinderea si reabilitarea sistemelor de canalizare (aproximativ 200 km) si a retelelor de alimentare cu apa (aproximativ 100 km).
Localitatile incluse in proiect: Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buzias, Gataia, Recas, Faget, Ciacova, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin.

In urma investitiilor, gradul de acoperire a serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare in localitatile incluse in proiect va creste considerabil, iar calitatea serviciilor prestate se va conforma cerintelor UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *