Cresteri de 25% a numarului de turisti, estimate pentru Delta Dunarii

Cresteri de 25% a numarului de turisti, estimate pentru Delta Dunarii
Cresteri de 25% a numarului de turisti, estimate pentru Delta Dunarii

Presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, Corina Martin, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca numarul turistilor care vor veni in aceasta vara la Tulcea si pe Litoral va fi cu circa 25% mai mare fata de anul trecut, predictiile fiind realizate in functie de rezervarile facute pana acum.

„Estimam o crestere de 25% din rezervarile hotelierilor si din rezervarile pe care noi le-am centralizat la ANAF. Aceasta inseamna 20 de mii peste cei 250 de mii de anul trecut. Cred ca aceasta va fi o crestere reala pentru ca si la nivel national, din rezervarile pe care avem pentru toate statiunile din Romania, cam aceasta este media, undeva la 20%, iar litoralul si Delta Dunarii stau cel mai bine din acest punct de vedere”, a declarat Corina Martin.

In acelasi timp, Dragos Gociman, vicepresedintele Asociatiei Patronatului in Turism din Delta Dunarii, a spus ca in perioada 1 Mai si a Sarbatorilor Sfintelor Pasti, gradul de ocupare a pensiunilor din Delta Dunarii este de circa 90%.

„Ne bucuram de un grad de ocupare de 80% in unitatile de cazare din Delta Dunarii pentru perioada 1 Mai si de un grad de ocupare de 90% in perioada Sarbatorilor Pascale. Trebuie consolidat parteneriatul intre mediul public si cel privat si, cu siguranta, proiectele noastre de dezvoltare vor atrage din ce in ce mai multi turisti, ceea ce este desigur in beneficiul tuturor. Anul trecut am avut aproximativ 250.000 turisti, iar estimarile pentru acest an preconizeaza o crestere de 20-25%”, a declarat vicepresedintele Asociatiei Patronatului in Turism din Delta Dunarii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,535FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente