Neamt: Lacul Bicaz, acoperit de sute de mii de PET-uri

Lacul de acumulare de la Bicaz a devenit din nou o mare de PET-uri dupa ce precipitatiile abundente din ultima vreme au adunat toate gunoaiele de pe malurile paraielor ce se varsa in lac.

Pe luciul de apa, mai ales in zona barajului si in golfuletele din dreptul satelor aflate pe malul lacului, plutesc milioane de PET-uri de bere, suc sau apa minerala, tuburi de spray, dar si resturi vegetale sau anvelope. De vreo doua saptamani, zeci de angajati de la Hidroelectrica, Romsilva, Apele Romane, ISU, elevi sau muncitori platiti cu ziua culeg in barci, salupe, vaporase sau saci deseurile pe care le-au lasat altii in urma lor. Astfel, pana acum au fost stranse in jur de 20,5 tone de recipiente din plastic.

Pana acum nu au fost aplicate amenzi, acestea urmand a fi aplicate dupa finalizarea actiunii de ecologizare. „Dupa ce luciul de apa va fi curatat, vom da si sanctiuni primariilor sau firmelor care nu se implica in tot ceea ce tine de respectarea normelor de mediu”, spune Neculai Bucsa, directorul Garzii de Mediu Neamt. Intre timp, turismul in zona are cel mai mult de suferit de pe urma gunoaielor care polueaza lacul de acumulare de la Bicaz.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente