Nemirschi: Programul „Rabla” merge „destul de prost”

  0
  306

  Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca programul „Rabla” merge „destul de prost”, din cauza unor oficiali „care vorbesc fara sa stie”, insa a precizat ca va avea o imagine clara despre functionarea acestuia, luni, dupa ce va primi date concrete.
  nemirschi
  „Nu va pot spune mare lucru acum, pentru ca nu am date, nu am cifre, si nu as vrea sa vorbesc fara sa cunosc clar lucrurile. Luni, voi primi de la Administratia Fondului de Mediu o statistica a contractarilor si abia atunci voi putea sa dau detaliile pe care mi le solicitati”, le-a spus Nemirschi jurnalistilor care l-au intrebat despre mersul programului de inlocuire a parcului auto national, cunoscut sub numele de programul ” Rabla”.

  Nemirschi a spus totusi ca, din cate stie la acest moment, programul „merge destul de prost”, acuzand pentru aceasta, fara a nominaliza, „oficiali care vorbesc fara sa stie”.

  Ministerele de Interne din Romania si Bulgaria cauta „chichita” care sa-i poata impiedica pe romani sa-si mai inscrie masinile pe numele cetatenilor bulgari pentru evitarea taxelor, sustine ministrul Mediului.

  „Am spus ca as vrea sa aplic o taxa si pentru aceste masini ale romanilor inscrise in Bulgaria. Nu stiu insa cum trebuie procedat. La mijloc sunt niste chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem in Uniunea Europeana acum si nu putem sa punem taxe pe o placuta de inmatriculare”, a spus Nemirschi, citat de Mediafax.

  Potrivit lui Nemirschi, „fenomenul” prin care romanii isi inscriu masinile in Bulgaria pe numele unor cetateni bulgari a inceput odata cu masura de triplare a taxei auto, luata de fostul Executiv.

  El a afirmat ca, in prezent, „se lucreaza” la identificarea unei metode prin care fenomenul „sa fie stopat”, insa sistemul „pare sa fi fost extrem de bine gandit”.

  „Trebuie sa fie o chichita la mijloc. Nu inteleg cum cineva care a platit din banii lui pentru o masina are curajul de a o inscrie pe numele altcuiva”, a spus Nemirschi.

  El a afirmat ca ministerele de Interne din Romania si Bulgaria „cauta” o solutie pentru rezolvarea acestei probleme.

  Potrivit lui Nicolae Nemirschi, trei la suta din masinile detinute de romani sunt inscrise si circula cu numere bulgaresti.

  Sursa: Antena 3

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.