Noile proiecte ale lui Al Gore

ECOLOGIST – Fostul vicepresedinte american e foarte activ
al gore ecologist
Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fostul vicepresedinte american Al Gore continua de zor proiectele ecologiste care i-au adus foarte multe succese si foarte multi bani in ultimii ani. De data aceasta, Gore se implica in rezolvarea crizei energetice care ameninta Statele Unite.

Cel mai nou proiect marca Al Gore vizeaza oprirea punerii in practica a unui plan al administratiei americane, care viza inceperea exploatarii unor rezerva bogate de petrol din largul coastelor americane. Ingrijorati de cresterea pretului barilului de petrol, autoritatile de la Washington au decis inceperea productiei in citeva locatii de-a lungul coastelor nord-americane. Se spera ca petrolul astfel obtinut ar duce la reducerea pretului barilului si la imbunatatirea vietii in America, unde preturile au explodat in acest an din aceasta cauza.

“NU E CORECT”. Al Gore militeaza si el pentru reducerea pretului la barilul de petrol, dar propunerile sale sint ecologiste. In viziunea fostului vicepresedinte american – invins de George W. Bush la alegerile din 2000 – nu trebuie marita productia de petrol, ci trebuie redus consumul. Gore a prezentat masuri prin care s-ar putea realiza acest lucru si a organizat o stringere de semnaturi pentru a determina autoritatile guvernamentale sa urgenteze implementarea de noi tehnologii. Pentru ca acestea nu au dat roade, Al Gore atrage acum atentia asupra faptului ca exploatarea puturilor din largul coastelor va cauza un dezastru ecologic. “Este una dintre cele mai mari greseli pe care administratia Bush o va face. Zeci, poate chiar sute de specii vor avea de suferit de pe urma acestei exploatari. Mii de slujbe din zona (pescari, cercetatori etc.) se vor pierde doar pentru ca America este dependenta de petrol si nu vrea sa se opreasca. Le cerem sa se opreasca”, a spus Gore.

Cariera politica si ecologista
Al Gore a fost vicepresedintele Statelor Unite in mandatul presedintelui Bill Clinton, intre 1992 si 2000. La incheierea mandatului a candidat din partea Partidului Democrat pentru postul de la Casa Alba, dar a fost invins, in urma unui proces electoral complicat (in mai multe state s-au numarat de mai multe ori voturile), in favoarea republicanului George Bush, aflat si acum in functie. Dupa infringere, Al Gore s-a dedicat din nou pasiunii sale mai vechi – ecologia (a scris mai multe carti despre epuizarea resurselor planetei si nevoia de a ne schimba cit mai rapid modul de viata). Asa au aparut carte si filmul (premiat cu Oscar) “Un adevar incomod”. In 2007, eforturile sale au fost rasplatite cu Premiul Nobel pentru Pace.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente