Norma UE bate fructul: kiwi aruncate pentru ca sunt cu 1 mm mai mici

1
272

Legislatia Uniunii Europene ii interzice zarzavagiului britanic Tim Down sa vanda o cantitate impresionanta de fructe de kiwi din cauza ca acestea sunt cu un milimetru mai mici decat permit normele europene, relateaza vineri editia electronica a publicatiei Daily Mail, citata de Rompres.

Inspectorii chiar i-au interzis lui Tim Down, 53 de ani, sa dea fructele degeaba.

Astfel, barbatul, tata a trei copii, este obligat sa distruga circa 5.000 de fructe de kiwi. Asta inseamna o paguba serioasa in buget.

„Nu are niciun sens. Am muncit eu destul de greu ca sa-mi castig existenta si fara ca tot felul de birocrati sa-mi spuna ce pot si ce nu pot sa vand”, a declarat Down, in aprozarul sau din Bristol, pe care il detine de 20 de ani.

„Ei spun ca sunt un infractor pentru ca vand aceste fructe, dar adevarata infractiune este ca toate aceste fructe vor fi irosite – toate din cauza faptului ca sunt cu un milimetru prea mici”, a subliniat comerciantul britanic.

„Este o pierdere teribila, in contextul in care cu totii suntem afectati de cresterea preturilor la alimente, iar eu trebuie sa arunc la gunoi toate aceste fructe bune”, a spus el.

Acest caz survine la doar doua saptamani dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca intentioneaza sa relaxeze o serie de norme referitoare la fructele si legumele disproportionate.

Aceste schimbari ar putea pune capat celebrelor sanctiuni aplicate bananelor drepte, castravetilor curbati si morcovilor anemici. Insa aceste schimbari il vor alina prea putin pe Tim Down, apreciaza Daily Mail.

El a preluat aprozarul Percy J. Down in 1988, calcand pe urmele tatalui si bunicului sau.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.