Noua pui de lei de la Zoo Braila vor locui intr-o rezervatie din Africa de Sud

Organizatia pentru pro-tectia animalelor Vier Pfoten va transporta noua pui de lei de la Parcul Zoo din Braila in rezervatia Lion Rocks din Africa de Sud.

Puii au varste cuprinse intre trei si noua luni, iar transferul lor este necesar din cauza numarului mare de lei de la gradina zoologica braileana. Potrivit directorului de pro-grame Vier Pfoten, Veronica Tulpan, transportul va avea loc spre sfarsitul lunii mai, insa for-malitatile nu sunt deocam-data stabilite clar din cauza numarului con-siderabil al felinelor.

Pe langa puii de leu de la Braila, Vier Pfoten intentioneaza sa transporte si un tigru de la Hunedoara si un leu de la gradina zoologica din Brasov. Felinelor li se vor implanta cipuri sub piele inainte de a fi integrate in mediul natural din rezervatia creata de Vier Pfoten in Africa de Sud. Primul transport de acest gen a avut loc in 2002, cand Vier Pfoten a transportat patru lei in Africa de Sud. In 2005, a urmat leoaica Frida, de la gradina zoo din Craiova, salvata printr-o campanie comuna cu Radio Total.

In 2007, alti doi lei au luat drumul Africii, fiind in prezent fericitii locatari ai rezervatiei Lion Rocks.Potrivit administratorului Gradinii Zoologice Braila, Simona Draghincescu, la Parcul Zoo Braila vor mai ramane sase lei adulti – trei femele si trei masculi. Pentru a se evita inmultirea lor, una dintre femele a fost deja sterilizata, iar alteia i se face un tratament hormonal.

Cea de-a treia va fi tratata cu hormoni dupa ce va implini varsta maturitatii, in timp ce asupra masculilor nu se va actiona in niciun fel, deoarece daca ar fi castrati sau tratati hormonal ar pierde coama, ceea ce nu este permis pentru niste exponate ale unei gradini zoologice. „In timp, intentionam sa mai pastram doar doua femele si un mascul. Celelalte trei exemplare vor fi transferate tot in Africa, fiindca nicio gradina zoologica din tara nu mai vrea lei, deoarece peste tot numarul acestora este in exces”, a explicat Simona Draghincescu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *