Noul ministru al Mediului: Prioritatea zero este rezolvarea celor 15 proceduri de infringement

Noul ministru al Mediului: Prioritatea zero este rezolvarea celor 15 proceduri de infringement

Rovana Plumb a declarat marti, dupa ce a preluat portofoliul de ministru al Mediului si Padurilor de la fostul ministru, Attila Korodi, ca prioritatea zero este rezolvarea celor 15 proceduri de infringement si trei plangeri pe domeniile mediu si schimbari climatice.

„Avem ca prioritate zero rezolvarea celor 15 proceduri de infringement si 3 plangeri pe domeniile mediu si schimbari climatice. Din acest motiv joi, 10 mai 2012, ma voi intalni la Bruxelles cu comisarul european pentru combaterea schimbarilor climatice, Connie Hedegaard, si cu comisarul pentru mediu,  Janez Potočnik. De asemenea, am in vedere urgentarea procedurilor pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene. Voi cere si un audit intern, ale carui rezultate le voi face publice in circa doua – trei saptamani, pentru a ma pune la curent cu situatia exacta din cadrul ministerului”, a declarat noul ministru al mediului.

Cu privire la exploatarea gazelor de sist, ministrul Rovana Plumb a subliniat ca la nivelul Uniunii nu exista un studiu din care sa rezulte ca nu exista un impact asupra mediului in cazul exploatarii gazelor din sist prin metoda fracturarii hidraulice.

„La inceputul anului 2012 am solicitat Directiilor Generale Mediu, Combaterea Schimbarilor Climatice si Energie ca, impreuna cu Centrul European de Cercetare sa elaboreze un studiu – pana la finele acestui an – in baza caruia sa putem lua decizii fundamentate cand aplicam EIA (Environmental Impact Assessment – Evaluarea Impactului asupra Mediului) pentru acest tip de proiecte”, a mai spus Rovana Plumb.

De asemenea, ministrul Rovana Plumb a anuntat ca miercuri, 9 mai, va avea o intalnire cu reprezentantii celor care protesteaza in fata institutiei in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana.

„Invit la discutii, in perioada urmatoare, toate organizatiile societatii civile implicate in dezbaterea publica pe tema Rosia Montana. Va asigur ca Guvernul va reanaliza in mod transparent si pe baza de dialog deschis si democratic situatia existenta, astfel incat deciziile sa fie in acord cu interesul national, protectia mediului si legislatia europeana”, a afirmat noul ministru.

„Ma bucur ca ministerul va avea in continuare si padurile, un domeniu vital pentru protectia mediului. Veti avea un conducator al institutiei care se va implica in multe decizii importante pentru minister”, a spus fostul ministru Attila Korodi, la predarea portofoliului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente