Noul model Toyota pe baza de hidrogen depaseste recordul de distanta al vechilor versiuni

2
422

Noul model Toyota cu pila de combustie pe baza de hidrogen a trecut cu succes drive-test-ul pe distanta lunga care a demonstrat ca economiste cu 25% mai multa energie decat vechile versiuni.

FCHV a fost condus pe o distanta de 560 de kilometri si a ramas cu 30% din hidrogen in rezervor la sfarsitul cursei, a declarat Yoshihiko Masuda, reprezentantul Toyota.

Vehiculul ar trebui sa parcurga 880 de kilometri cu un rezervor plin de hidrogen, aceasta fiind „cea mai mare distanta pentru masinile cu pila de combustie”, a declarat Masuda.

Versiunile anterioare ale FCHV parcurgeau o distanta maxima de 330 de kilometri fara sa se realimenteze. Acestea au fost inchiriate companiilor din domeniul energetic.

Noul model este cu un 25% mai eficient in ce priveste consumul de energie datorita imbunatatirilor facute pilei de combustie. De asemenea, capacitatea rezervorului a fost marita, au mai anuntat cei de la Toyota.

Constructorul japonez a dezvoltat foarte mult tehnologia bazata pe pila de combustie, care produce electricitate cu ajutorul ueni reactii chimice intre hidrogen si oxigen.

Masinile ecologice intampina si unele probleme de ordin tehnic, precum si din cauza costurilor ridicate de productie.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.