Cercetatorii americanii au descoperit un procedeu de inmultire a unei bacterii care produce o masa biovegetala care poate fi carburantul viitorului.
Cercetatorii de la Universitatea din Berkely (Statele Unite) condusi de Jay Keasling au publicat in revista de specialitate Nature un studiu privind proprietatea de inmultire a unei bacterii intestinale, Escherichia coli, care ar putea produce in viitor un combustibil ecologic.
Studiul descrie modul in care aceste bacterii pot fi modificate pentru a-si secreta enzimele, permitandu-le sa se reproduca in orice fel de biomasa vegetala asemanatoare cu cea naturala (intestinul), din care provin.
Cercetatorii au explicat ca pretul tot mai ridicat al energiei si carburantilor impus de producatori a generat ideea de a descoperi noi surse de combustibili regenerabili.
Jay Keasling si echipa sa de cercetatori au facut un pas important spre un obiectiv prin care populatia ar putea fi invatata sa produca singura, din reziduuri, biocombustibil de energie inalta.
Sursa: Adevarul