O noua debarasare de aparatele electrice vechi

Sambata, 19 aprilie, romanii isi vor scoate din nou deseurile electrice in strada sau in fata casei, iar societatile de salubritate vor veni sa le colecteze si sa le transporte in spatiile special amenajate pentru aparatele electrice.

La „Marea Debarasare” vor participa toate orasele cu peste 20.000 de locuitori. Acestia sunt invitati sa renunte la aparatele electrice si electronice nefunctionale, invechite si poluante pe care le au in case. Pe langa serviciile consacrate de strangere a gunoiului, deseurile vor fi stranse si de catre Ecotic, RoRec, Recolamp si Environ.

Ministerul Mediului a lansat si un site pentru informarea cetatenilor: www.deseurielectrice.ro, pe care sunt postate informatii utile privind scenariul zilei de 19 aprilie 2008, ghidul primariilor, precum si lista oraselor participante la aceasta campanie.

Prin intermediul paginii web, romanii pot aduce observatii si propuneri in legatura cu initiativa Ministerului Mediului. Tot pe site, pot fi gasite informatii utile legate de cadrul legal care reglementeaza capitolul deseuri electrice si electronice, organizatiile colective constituite la nivel national, centrele de colectare functionale din Romania, dar si reciclatorii autorizati.

Anul trecut, prima editie a Marii Debarasari a avut succes, fiecare dintre orasele participante reusind sa colecteze in doar catvea ore sute de tone de deseuri. In total, din toate orasele participante au fost stranse 600 de tone de aparate electrice vechi.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *