Oamenii evolueaza, desi li se micsoreaza creierele

Tot mai multe studii recente arata ca evolutia umana nu s-a oprit in epoca moderna. O multime de exemple arata ca rasa umana e in continua transformare, iar creierele nu fac exceptie.oameni

Evolutia umana este intr-un proces de accelerare, este ultima concluzie a cercetatorilor. Sute de gene ale genomului uman arata fara echivoc schimbari petrecute asupra corpului uman in ultimii 10.000 de ani.

“Creierul a cunoscut, totusi, o evolutie mai tarzie”, declara pentru Live ScienceJohn Hawks, paleoantropolog la Universitatea din Wisconsin. Cu toate acestea, marimea creierului uman a suferit o micsorare in ultimii 5.000 de ani. “Creierul s-a micit cu 150 de centimetri cubi, ajungand azi in volum la 1.350 de centimetri cubi. Asta inseamna o reducere cu 10%”, spune Hawks.

Motivul pentru care omenirea renunta la creiere voluminoase este pus pe seama faptului ca in societatile dezvoltate activitatile de zi cu zi sunt specializate si distribuite mai multor persoane. Spre deosebire de vremurile in care eram vanatori si culegatori, oamenii moderni nu mai au nevoie de creiere cu dimensiuni atat de mari.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente