Olandezii au creat o tulpina mortala a virusului gripei aviare

  0
  471
  Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor
  Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor
  Posibila arma biologica, de distrugere in masa: Olandezii au creat o tulpina mortala a virusului gripei aviare

  O tulpina foarte contagioasa a gripei aviare, creata intr-un laborator olandez, este capabila sa infecteze si sa ucida milioane de oameni, relateaza The Independent.

  Laboratorul si-a exprimat intentia de a da publicitatii modul in care a reusit acest lucru, generand temeri ca virusul ar putea ajunge in mainile teroristilor care o vor folosi ca pe o arma biologica, de distrugere in masa.

  Pentru prima data, cercetatorii au reusit sa realizeze o mutatie a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare astfel incat sa se poata transmite foarte usor prin intermediul aerului, prin tuse si stranut.

  Oamenii de stiinta olandezi au efectuat aceasta cercetare controversata pentru a demonstra cat este de usor sa se realizeze o mutatie genetica a H5N1 pentru a deveni o tulpina de gripa umana foarte contagioasa. Ei considera ca noile cunostinte dobandite vor ajuta la dezvoltarea unor noi vaccinuri si medicamente.

  Studiul a fost efectuat de o echipa olandeza de oameni de stiinta, condusa de Ron Fouchier, de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, unde virusul mutant este tinut incuiat, dar fara paznici inarmati, la subsolul unei cladiri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.