Opel va produce automobile cu propulsie pe hidrogen

  0
  610
  „Cel mai ecologic motor” aparţine hibrizilor Opel Ampera/Chevrolet Volt
  Opel va produce automobile cu propulsie pe hidrogen
  Opel va produce automobile cu propulsie pe hidrogen

  Opel crede ca viitorul apartine masinilor alimentate pe hidrogen. Spre diferenta de alti producatori care mizeaza pe lansarea de automobile hibride si electrice, ca alternative perfecte la versiunile cu motoare termice, marca germana si compania General Motors care o patroneaza si-au mentinut investitiile in domeniul cercetarii si dezvotarii propulsiei pe baza de celule de combustibil.

  In prezent, Opel desfasoara in Berlin un test cu o flota de vehicule experimentale denumite HydroGen5 si planuieste sa extinda numarul acestora pana la finalul anului.

  Oficialii marcii germane sunt de parere ca abia in anul 2020 vor putea oferi publicului larg primele automobile pe hidrogen la preturi accesibile. La vremea respectiva clientii vor conduce modele avansate tehnologic aflate la a sasea generatie. Mai mult decat atat, prin performantele lor in materie de autonomie si dinamica, masinile pe hidrogen vor fi superioare versiunilor cu propulsie pur electrica.

  “In prezent pregatim a cincea generatie de vehicule pe hidrogen care va aduce imbunatatiri substantiale in materie de performanta. Credem ca in anul 2020, cand va debuta a sasea generatie, vom putea sa le oferim la preturi apropiate cu cele ale modelelor conventionale”, afirma Gerard Planche, principalul responsabil in programul de testare a masinilor Opel.

  Cu toate acestea Planche sustine ca primul model de serie cu alimentare pe hidrogen va ajunge pe piata peste patru-cinci ani.
  ”Publicul va putea conduce primele masini pe hidrogen cu sigla Opel din 2015/2016. Atunci preconizam si finalizarea testelor cu flotele livrate incepand din acest an”, mai adauga Planch.

  Printre companiile care au testat deja noua generatie Opel HydroGen5 se numara Allianz, Hilton, Ikea, Linde si Veolia. Anul acesta va fi randul angajatilor Aeroportului din Berlin si ai companiilor Enertrag, Total, Air Liquide, sa utilizeze tehnologia propulsiei pe baza de celule de combustibil.

   

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.