Opt firme americane intra pe piata romaneasca a tehnologiei pentru protectia mediului

Opt furnizori americani de tehnologie pentru protectia mediului sunt interesati sa intre pe piata romaneasca.
Ambasada SUA a gazduit, in perioada 2 – 4 octombrie, prima Misiune Economica in domeniul Mediului in Romania.
Aceasta intalnire a avut scopul de a facilita incheierea unor parteneriate intre firmele romanesti si cele americane pe piata produselor de mediu.

Din delegatie au facut parte furnizori americani de tehnologie precum BioMicrobics, Coler&Colantonio, Environmental Products Corporation (Envipco), Froehling&Robertson, George E. Failing Company (Gefco), Miox, Severn Trent Services and Zoeller. Reprezentantii misiunii s-au intalnit cu reprezentantii Guvernului Romaniei, precum si cu aproape 50 de firme de pe piata romaneasca. Membrii delegatiei au discutat despre climatul economic din Romania, cadrul legal, proiectele de infrastructura.

Delegatia se va deplasa, in zilele urmatoare, in Turcia si in Bulgaria. Schimburile comerciale romano-americane s-au cifrat, in primul trimestru al anului 2007, la 356 milioane dolari, in scadere cu 33 la suta fata de perioada similara din 2007, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. In aceasta perioada, exporturile romanesti s-au redus cu 27,49 la suta (cifrandu-se la 187 milioane dolari), iar importurile din Statele Unite ale Americii (SUA) au scazut cu 37 la suta (pana la 169 milioane dolari).

In prezent, in Romania exista peste 5.000 de societati cu capital american, cu un volum total investit de 869,118 milioane dolari, SUA situandu-se pe locul sase in ierarhia investitorilor straini, dupa Olanda, Austria, Franta, Germania si Italia.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente