Ora Pamantului

1
465
Muzeul Naţional Brukenthal marchează "Ora Pământului"

ora pamantuluiRomania se va alatura pentru prima oara, oficial, campaniei globale Earth Hour. La initiativa WWF, sambata, 28 martie 2009, la ora 20:30, oameni din intreaga lume – si din Romania – vor stinge lumina timp de o ora, Ora Pamantului, pentru a dovedi ca impreuna pot actiona impotriva schimbarilor climatice.

Peste 930 de orase din 800 de tari participa la campanie, angajandu-se ca vor stinge luminile timp de o ora, pe 28 martie.

„Stingerea becurilor reprezinta un moment de reflectie, un gest atat de mic ne poate micsora foarte mult impactul asupra naturii”, a declarat Luminita Tanasie, Manager de Program WWF Dunare-Carpati Romania. Ea a mai spus ca rezultatele campaniei vor fi prezentate la conferinta ONU pentru schimbarile climatice care va avea loc in dcembrie la Copenhaga, transformandu-se intr-un mesaj la nivel politic. „Earth Hour este si o platforma prin care dorim sa invitam personalitati publice din toata lumea care sa vorbeasca despre actiunile lor in domeniul schimbarilor climatice”.

Robin Barnett, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucuresti, a declarat: „Mi se pare extraordinar ca milioane de oameni vor stinge lumina la nivel global, pentru a promova economisirea energiei si salvarea planetei. Suntem cu totii vinovati de ceea ce se intampla si trebuie sa actionam impreuna. Sunt lucruri mici pe care le poate face oricine, dar trebuie sa incepem cu cei 3 R- redu, recicleaza, refoloseste.”

„Credem ca Uniunea Europeana, in parteneriat cu Romania si Marea Britanie, trebuie sa fie un lider in combaterea schimbarilor climatice”, a mai spus Barnett.

Europarlamentarul Daciana Sarbu, ambasador Earth Hour in Romania, le transmite romanilor ca acesta este momentul pentru a face ceva pentru mediul inconjurator: „Atunci cand stingeti lumina de la intrerupator ganditi-va ca aprindeti lumina sperantei pentru copiii nostri”.

Sambata, 28 martie 2009, la ora 20:30, oameni din intreaga lume vor stinge lumina timp de o ora – Ora Pamantului – pentru a dovedi ca impreuna pot actiona impotriva schimbarilor climatice. Campania este organizata de WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie de mediu din lume. Earth Hour este un apel global la actiune care se adreseaza fiecaruia dintre noi, fiecarei companii si fiecarei comunitati. Un apel la responsabilizare, initiativa si la solidaritate, toate menite sa construiasca un viitor sustenabil. Earth Hour a fost organizat pentru prima oara in 2007, in Sydney, Australia, cand 2,2 milioane oameni si companii au stins luminile timp de o ora. Doar un an mai tarziu, evenimentul a devenit global, antrenand 50 de milioane de oameni din 35 de tari.Romania alatura pentru prima data, oficial, campaniei globale. Campania nationala va implica autoritatile locale si nationale, companii, organizatii si pe toti cei care vor sa demonstreze ca le pasa de mediul inconjurator. Dintre cele 931 de orase din lume care s-au inscris pana acum, 7 sunt din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov, Botosani, Cluj-Napoca si Tulcea. In Bucuresti, vor fi stinse luminile de la Palatul Parlamentului, Opera Romana, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta si Cercul Militar.

Pe 28 martie, la 20.30, odata cu stingerea luminilor, WWF va organiza un eveniment de strada in Piata Constitutiei, impreuna cu Astroclubul Bucuresti.

EurActiv.ro se numara printre partenerii media ai campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.