Unele bacterii ar putea provoca aparitia obezitatii

0
309
23 Mai - Ziua Mondiala Impotriva Obezitatii

obezitateComponenta bacteriilor prezente in mod natural in intestine, care sunt vitale pentru transformarea alimentelor in energie, ar putea fi motivul pentru care anumite persoane devin obeze, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici si americani, informeaza telegraph.co.uk si MEDIAFAX.

Energia este eliberata din alimente prin intermediul bacteriilor, la nivelul stomacului si al intestinelor, iar apoi organismul stocheaza aceasta energie sub forma depozitelor de grasime.

Cercetatorii sustin ca intestinele anumitor persoane produc prea multa energie si ca organismul acestora stocheaza astfel prea multa grasime. Acest proces duce la supraponderalitate si, in cele din urma, la obezitate.

Aceasta descoperire ar putea sa ii ajute pe cercetatori sa inteleaga motivele pentru care anumite persoane sufera din cauza problemelor de greutate mai mult fata de altele. Cifrele oficiale sustin ca aproape un sfert dintre britanicii adulti sunt obezi, iar un procent si mai mare este compus din persoanele supraponderale.

In intestinele umane traiesc miliarde de bacterii, dintre care cateva mii sunt inrudite sau ar putea fi considerate ca apartinand aceleiasi familii. Ele ajuta organismul in procesul de digestie a alimentelor, desi unele dintre celelalte functii ale lor nu sunt pe deplin cunoscute de cercetatori.

La studiu au participat atat pacienti obezi care au suferit recent o interventie de aplicare a unui inel gastric, cat si persoane slabe. Cercetatorii au remarcat faptul ca persoanele obeze aveau, in mod natural, un alt tip de bacterii in stomac decat persoanele slabe.

Totodata, ei au constatat faptul ca operatia de bypass gastric schimba radical componenta bacteriilor din intestine. Aceasta diferenta ar putea fi unul dintre motivele pentru care operatiile de amplasare a inelelor gastrice sunt atat de eficiente, potrivit cercetatorilor de la Arizona State University, de la Mayo Clinic din Arizona si de la University of Arizona, autorii acestui studiu.

Obezitatea este evaluata in functie de indicele de masa corporala, calculat prin impartirea greutatii unei persoane, in kilograme, la patratul inaltimii, in metri. Daca indicele depaseste 30, atunci persoana sufera de obezitate. Persoanele care au un indice cuprins intre 19 si 25 sunt considerate a avea o greutate normala.

Studiul a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Science.

Sursa : Stil Feminin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.