Ora Pamantului Bucuresti, vezi ce evenimente au loc la Bucuresti

  0
  392
  România participă la evenimentul mondial 'Ora Pământului' pe 28 martie
  Ora Pamantului Bucuresti, vezi ce evenimente au loc la Bucuresti

  Ora Pamantului 2012, eveniment ce urmareste implicarea institutiilor publice, dar si a cetatenilor intr-un demers de schimbare a mentalitatii asupra mediului inconjurator, printr-un simplu gest de stingere a luminilor si decuplare a echipamentelor electronice aflate in stand-by pentru o ora, va fi marcata sambata in Bucuresti printr-o serie de activitati atractive.

  Comenteaza

  Ora Pamantului 2012
  Romania se alatura sambata, intre orele 20,30 – 21,30, tarilor care marcheaza Ora Pamantului, ce se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire globala.

  „Ora Pamantului 2012” va fi marcata incepand cu ora 20,30, in Parcul Izvor, printr-o serie de activitati atractive, la care bucurestenii sunt invitati la spectacolul si jongleriile formatiei Crispus, dar si sa isi aduca aminte de jocurile copilariei sau sa participe la diferite concursuri, desfasurate de catre membrii Clubului Montan EcoXtrem, potrivit Agerpres.

  Si Primaria Sectorului 6 va participa la actiunea „Lasand Pamantul sa respire!”, sustinand campania ”Ora Pamantului”.

  De la ora 20,30, in Parcul Drumul Taberei si in Parcul Crangasi cetatenii vor putea participa la cele doua concerte eveniment ce vor fi sustinute de artistii Orchestrei Simfonice Bucuresti. Din repertoriu nu vor lipsi W. A. Mozart, J. Brahms, D. Shostakovich, J. Strauss, G. Puccini, G. Verdi si G. Dinicu.

  Pe intreaga durata a evenimentului, curentul electric va fi oprit, iar concertele se vor desfasura la lumina lumanarilor, tortelor si lampioanelor.

  Copiii vor fi incurajati sa participe si sa sustina aceasta campanie prin concursuri tematice unde vor primi premii din partea organizatorilor. Sambata, intre orele 11,00 – 13,00, atat in Parcul Crangasi, cat si in Parcul Drumul Taberei, se vor desfasura diferite concursuri.

  Earth Hour – Ora pamantului este o campanie desfasurata la nivel mondial si face parte din cadrul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana.

  Este un eveniment care se organizeaza in ultima sambata a lunii martie a fiecarui an. ”Ora Pamantului” consta in stingerea luminii si oprirea aparatelor electrocasnice neesentiale timp de o ora, in mod voluntar, atat de catre consumatorii individuali, cat si de catre institutii si unitati economice.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.