Array

Paladiul si platina, solutiile impotriva poluarii la automobile

Paladiul si platina, solutiile impotriva poluarii la automobile
Paladiul si platina, solutiile impotriva poluarii la automobile

Frank Holmes, un trader american, vorbeste intr-un interviu pentru Business Insider despre doua dintre cele mai importante marfuri de pe planeta, Paladiul si platina, despre care nu se scrie aproape deloc, dar care ar putea reduce considerabil poluarea la nivel global.
“Paladiul si platina, doua dintre cele mai subevaluate marfuri de pe piata, ar putea reprezenta solutia pentru reducerea poluarii globale”, a declarat Frank Holmes, directorul de investitii de la US Global Investors, pentru Business Insider.
“Cererea pe termen lung pentru paladiu este enorma. Materialul este folosit in principal in industria constructoare de masini, servind la curatirea noxelor, dar si in electronice si purificatoare de aer si apa”, a spus Homes.
Rusia este principalul producator de paladiu, furnizand peste 40% din necesarul global.
“In urma evenimentelor recente din Crimeea, este clar ca livrarile rusesti de paladiu se pot opri oricand”.

In ultimii ani, metalul pretios a fost comercializat in fara prea mari variatii in costuri, dar evenimentele din Rusia au propulsat pretul materialului.
“Un alt motiv pentru care paladiul este foarte important se poate vedea in China: vanzarile de automobile au crescut mult mai rapid anul trecut pe piata chineza, dupa ce tara a trecut la standardele de poluare ale Statelor Unite. La automobile, paladiul si platina sunt solutiile impotriva poluarii”, a adaugat Holmes.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente