Pe 5 Iunie sarbatorim Ziua Internationala a Mediului

„Natura 2000 - o prioritate la nivel local”
Pe 5 Iunie sarbatorim Ziua Internationala a Mediului
Pe 5 Iunie sarbatorim Ziua Internationala a Mediului

In fiecare an, pe 5 iunie Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea sarbatoreste Ziua Internationala a Mediului. Aceasta data a fost stabilita de Adunarea Natiunilor Unite in anul 1972, pentru a marca deschiderea Conferintei de la Stockholm asupra mediului inconjurator.

Sloganul de anul acesta este : “Raise your voice not the sea level “ (“Ridica vocea, nu nivelul marii”), ca suport al faptului ca Natiunile Unite au desemnat anul 2014 ca fiind Anul International al Statelor Insulare Mici in Curs de Dezvoltare. Gazda acestui eveniment este Barbados, o insula mica in curs de dezvoltare, localizata in Caraibe.

Aceasta zi doreste sa atraga atentia si sa incurajeze intelegerea importantei Statelor Insulare Mici in Curs de Dezvoltare si sa ajute la protejarea lor in fata schimbarilor climatice. Ziua Internationala a Mediului este o excelenta oportunitate sa fim solidari cu aceste insule si sa evidentiem provocarile, dar si succesele de care au parte. Schimbarile climatice sunt principalele probleme cauzate de incalzirea globala, determinand cresterea nivelului oceanelor. Potrivit studiilor, nivelul global al marilor este in continua crestere si se preconizeaza ca va creste chiar si mai mult in urmatorul secol. Comunitatile de pe coasta, din toate tarile sunt amenintate de inundatii si furtuni.

Ziua Internationala a Mediului de anul acesta sarbatoreste si contributia acestui grup de tari in lume. Statele Insulare Mici in Curs de Dezvoltare sunt lacasul multor culturi diferite, cu mosteniri diferite. Oamenii acestor state sunt in fruntea celor care depun eforturi pentru rezolvarea problemelor globale prin inovatie , dar si prin cunostinte traditionale.

In fiecare an, pe 5 Iunie, milioane de oameni de pe tot globul sarbatoresc Ziua Internationala a Mediului, unindu-se intr-o comunitate la nivel national sau regional pentru a promova actiuni pozitive asupra problemelor presante legate de mediu. In agenda evenimentelor sunt incluse activitati care ar contribui la promovarea principiilor ecologice si dezvoltarii durabile, a vietii umane in centrele urbane in scopul asigurarii unui viitor prosper si sigur din punct de vedere ecologic. Si in judetul Vrancea, in unitatile de invatamant scolar si prescolar, au loc diverse activitati legate de mediu: expozitii cu obiecte confectionate din materiale reciclabile, concursuri de desen sau alte evenimente cu tematica de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *