Peace Corps: Voluntarii pacii au depus juramintul

Un numar de 37 de noi voluntari americani Pea-ce Corps au de-pus ieri ju-ra-mintul intr-o ceremo-nie des-fa-surata la resedinta amba-sa-dorului Nicholas Taubman, aces-tia urmind sa desfasoare activitati de volunta-riat in Romania in urma-torii doi ani. Voluntarii tocmai au incheiat la Ploiesti un stagiu de pregatire de zece saptamini, timp in care au invatat despre istoria si cultura Ro-maniei si le-au fost predate primele notiuni de limba ro-mana. Pe perioada pregatirii, ame-ricanii au locuit la familii ro-ma-nesti, iar de miine isi vor incepe mi-siunile in toata tara.

INFIINTATI DE KE-NNEDY. The Peace Corps (Voluntarii pacii) au fost creati in 1961 de presedintele John F. Kennedy pentru a promova pacea in lume si prietenia intre natiuni. Crezul lui Kennedy era ca voluntarii ame-ricani vor contribui la dezvoltarea socioeconomica a tarilor in care isi desfasoarea activitatea. In cei 47 de ani, mai mult de 190.000 de ame-ricani au fost voluntari ai pacii in 134 de tari.

In Romania, Corpul Volunta-rilor Pacii a fost infiintat in 1991. In momentul de fata, 135 de voluntari activeaza in 40 de judete. Vo-luntarii nu beneficiaza de salariu si lucreaza direct cu autoritatile romane si cu cetatenii romani acolo unde este nevoie de ei, fiecare in functie de domeniul pe care si l-a ales. Cele patru sectoare de activitate ale voluntarilor sint: predarea limbii engleze, dezvoltarea eco-nomi-ca comunitara, dezvoltare institutionala, management si edu-catie de mediu.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentPoluarea si caderea parului
Articolul următorInvestitii in incalzire

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente