Pentru ziua mediului, companiile responsabile isi trimit angajatii sa alerge la „Crosul Padurii” din 30 mai

0
604

ecofriendly.jpgViitorPlus si Asociatia Bucharest Running Club invita companiile sa participe in data de 30 mai, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, in Herastrau, la Crosul Padurii, unul din antrenamentele de pregatire pentru a doua editie a maratonului Bucurestiului din toamna. Angajatii companiilor sponsor vor alerga pentru sanatatea lor si pentru a strange fonduri necesare impaduririlor in Romania.

Pentru fiecare participant, sponsorul „va adopta” un copac ce va fi adus la maturitate intr-o zona slab impadurita a tarii, ajutand la regenerarea unor terenuri degradate. Crosul este una din alergarile de pregatire ale primului maraton acreditat din Romania de catre AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Crosurilor stradale). Astfel, participantii vor avea posibilitatea sa se inscrie si la marele maraton din 18 octombrie 2008. Pe langa premiile atractive oferite, deliciul il va reprezenta faptul ca la alergare vor participa VIP-uri din domeniul sportului romanesc dar si din alte domenii precum afaceri, politic, cultural. Angajatii sponsorilor contribuie cu o taxa de participare inedita: 3 kg. de maculatura pentru reciclare, salvand astfel copaci de la taiere.

Printre obiectivele evenimentului se numara:

* Promovarea activitatii sportive si a unui stil de viata sanatos pentru angajatii sponsorilor dar si pentru clientii, partenerii si familiile acestora: 1000 de participanti la cros.
* Implicarea activa a companiilor din perspectiva CSR in Romania: reciclarea si impaduririle fiind 2 teme arzatoare si deficitare. Prin aceasta initiativa se urmareste colectarea a 3 tone de hartie reciclata = 45 de copaci salvati de la taiere si strangerea de fonduri pentru impadurirea a 2,5 ha de teren agricol degradat prin plantarea a 12.500 de puieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.