Peste 15 tone de gunoaie, adunate la o actiune de ecologizare a raurilor Vedea si Teleorman

Circa 15 tone de PET-uri, deseuri menajere si textile au fost adunate, joi, in cadrul actiunii organizate de Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Teleorman pentru ecologizarea unor portiuni din bazinele hidrografice ale raurilor Vedea si Teleorman, transmite corespondentul NewsIn.
peturi
La Alexandria, au fost adunate peste 10 tone de gunoi, de pe ambele maluri ale raului Vedea, pe o distanta de 1,5 km.

La actiune au participat 100 de persoane, printre care 50 de angajati ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Teleorman, 30 de elevi de la Grupul Scolar Agricol din localitate si cate zece angajati de la Agentia de Protectie a Mediului si Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu.

Directorul adjunct al SGA, Ion Barbu, s-a declarat multumit de rezultat, constatand ca a scazut semnificativ, fata de anii precedenti, cantitatea de gunoi aruncata in zona periferica a orasului.

O actiune similara s-a desfasurat si in localitatea Orbeasca de Jos, pe o distanta de un kilometru din bazinul raului Teleorman, unde cei 60 de voluntari participanti au strans circa cinci tone de gunoaie.

Actiunea desfasurata in Teleorman face parte din campania “Saptamana mediului tau”, derulata sub patronajul Ministerului Mediului.

Actiuni similare derulate de Administratia Nationala “Apele Romane” (ANAR) s-au desfasurat simultan, in data de 4 iunie, cu peste 3.000 de voluntari, pe raurile: Targului, Vedea, Arges, Olt, Jiu, Teleorman, Olanesti, Tismana, Buzau, Doftana, Crisul Alb, Crisul Negru, Barcau, Timis, Barzava, Canalul Bega, Golful Cernei, Suceava, Bistrita, Trotus, Ramnicu Sarat, Milcov, Somesul Mic, Mures, Tarnava Mare, Tarnava Mica, Aries, Iara; la acumularile Lacul Morii, Golesti, Vacaresti, Frumoasa, Rusciori, Ilfoveni si Adunati, Ialomita, Pucioasa, Siriu, Ciurbesti, Surduc, Poiana Uzului, Calinesti Oas, Firiza, Ighis, Zetea, Beizd, Mihoiesti, Cincis, la digurile de aparare, faleza din Constanta, precum si in zonele de protectie ale lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente