Pestii si hamsterii te costa cel mai putin

Iti doresti un animal de companie si nu vrei sa cheltuiesti multi bani cu achizitia si intretinerea lui? Exista animalute care pot fi incadrate la „clasa economic”. Pestisorii, hamsterii, iepurii, broastele testoase si pasarile exotice „ne tin” banii in buzunar.
pesti
Un acvariu de 60 cm lungime si 30 latime are pretul de 50 de lei. Pestii te costa intre 3 si 10 lei

Pestii. Reprezinta prima optiune si cea mai simpla. Ai nevoie de un acvariu si de pesti viu colorati. Ei costa intre 3 si 10 lei, iar hrana este compusa din fulgi, care costa 6 lei punga.

Hamsterul. Costa in jur de 15 lei si nu ocupa mult spatiu. Hrana simpaticelor rozatoare consta in morcovi (un leu/kg), salata (1,5 lei/bucata), patrunjel (un leu/legatura) si paine (un leu).

Iepurele. Un iepuras mic si pufos costa 30 de lei. Pentru a-l face fericit cu adevarat da-i sa manance morcovi (un leu/kg), cartofi (2 lei/kg) si varza (un leu/kg).

Broasca testoasa. O prezenta care nu te deranjeaza absolut deloc e broasca testoasa. Un exemplar costa 43 de lei, iar necesarul sau de hrana consta in salata, morcovi si rosii (3 lei/ kg).

Papagalul. Pasarile exotice iti incanta ochiul cu penajul lor viu colorat. Daca te opresti la papagalul Perus, acesta costa 35 de lei, iar hrana sa este compusa din granule speciale (10 lei/punga). In comparatie cu animalele prezentate, cainii si pisicile sunt mai scumpe, iar hrana lor este mai costisitoare. Un catel Bichon costa 200 de euro, iar un sac de 5 kg de mancare pentru el te duce chiar si la 130 de lei. Un pui de pisica persana costa aproximativ 150 de euro, iar un sac de 5 kg de hrana speciala poate ajunge la 120 lei.

Vrei totusi caine sau pisica? Alege varianta adoptiei!

Poti adopta gratis pisici si catei, dupa ce demonstrezi ca dispui de toate conditiile cresterii si intretinerii acestora, de la Asociatia „Cutu, cutu” (bulevardul Basarabia, nr. 100, Bucuresti), Asociatia pentru protectia animalelor Robi (e-mail:[email protected], tel: 0740.035.400) sau Asociatia de protectie a necuvantatoarelor „Arca lui Noe (e-mail: [email protected], tel: 0745467401).

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *