Petrom a primit un miliard de lei vechi amenda de la Garda de Mediu Dolj fiindca angajatii companiei au deversat produse petroliere in camp, in apropierea localitatii Bradesti.

Comisarii de mediu au primit mai multe sesizari de la cetatenii din Bradesti, care au observat cisterne Petrom golindu-si incarcaturile de apa sarata amestecata cu titei la marginea localitatii. “Am vazut de mai multe ori o cisterna albastra cu cabina vopsita galben, care a varsat apa sarata cu petrol la marginea comunei. Nu se duce unde ar trebui sa se duca, da cu spatele si varsa incarcatura pe camp”, a povestit un locuitor din Bradesti, care nu a dorit sa isi dea numele.

Alt localnic a spus si el ca a vazut cisterne vopsite in culorile companiei Petrom care au deversat incarcatura de titei si apa sarata la marginea localitatii, pe izlaz, in apropierea fostului IAS.

Teoretic, amestecul de apa sarata, nisip, namol, titei, scos de sondele petroliere, se filtreaza, se separa titeiul, dupa care resturile se introduc in pamant pentru a mentine presiunea in zacamantul exploatat ori se deverseaza in locuri special amenajate. “La sesizarile cetatenilor, comisarii de mediu s-au deplasat la fata locului. Saptamana trecuta am amendat compania Petrom cu un miliard de lei vechi pentru nerespectarea conditiilor prevazute in autorizatia de mediu”, a declarat Manu Costache, comisar-sef al Garzii de Mediu Dolj.

Reprezentantii companiei Petrom nu au putut fi contactati. Conform Garzii de Mediu Dolj, compania nu a contestat deocamdata amenda primita.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here