Plantand un pom, salvam o padure!

Sute de mii de arbori vor fi plantati in Luna Padurii, in judetul Gorj. Pana in prezent, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, impreuna cu reprezentantii altor institutii si elevii din judet au reusit sa sadeasca peste 1.300 de puieti din diferite specii.
GORJ. In cadrul campaniei Luna Padurii, care se va incheia pe 15 aprilie, pe teritoriul judetului Gorj vor avea loc numeroase actiuni de plantare de puieti de arbori din diferite specii.

Reprezentantii Ocolului Silvic din municipiul Targu Jiu, cei ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj si cei ai Asociatiei „Hai Hui” vor planta astazi mai multi copaci in localitatea Barsesti. Actiunea de plantare de arbori, programata pentru inceputul acestei saptamani, la care participa si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj, face parte din campania anuala intitulata, simbolic, Luna Padurii, care se desfasoara in Gorj in perioada 15 martie – 15 aprilie.

In localitatea Balta, la inceputul saptamanii trecute, in cadrul aceleiasi campanii de impadurire, au fost plantati puieti de stejar.

In aceasta actiune, au fost implicate mai multe institutii: Ocolul Silvic Runcu, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Agentia pentru Protectia Mediului Gorj si Colegiul „Henri Coanda”, din municipiul Targu Jiu.

„Alaturi de cei cu care am semnat protocol de colaborare, am plantat pana acum peste 1.300 de puieti de salcam, gorun, stejar, mesteacan si tei. In fiecare saptamana am avut macar o actine de acest gen. Mai avem de plantat 600 de puieti de salcam si intentionam sa mergem si in zona montana, pentru a planta rasinoase. Cei de la Directia Silvica Targu Jiu au spus ca vor sadi in aceasta perioada 800.000 de puieti”, a spus Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

Manifestari educative

Pe langa lucrarile de impadurire efectuate in aceasta perioada, vor mai avea loc concursuri pe diverse teme, la care vor participa elevii din unitatile de invatamant de pe teritoriul judetului, se vor desfasura expozitii, dar si alte manifestari cu un important rol educativ: „Unul dintre scopurile campaniei este acela de a-i educa pe tineri – si nu numai – , de a-i face sa inteleaga importanta protejarii si conservarii mediului ambiant, indeosebi a padurii. Pana pe 15 aprilie, cetatenii vor fi implicati in actiuni prin care oamenii padurii vor incerca sa le induca sentimentul de respect fata de zonele forestiere, de dragoste fata de acest -aur verde- nepretuit”, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

Specialistii Directiei Silvice Gorj, cei ai ocolurilor silvice, impreuna cu lucratorii APM Gorj, ai Garzii de Mediu Gorj, dar si ai primariilor din localitatile judetului vor incerca sa constientizeze, in special in randul tinerilor, ideea mobilizatoare a acestei actiuni: plantand un pom, salvam de la pieire o padure!

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *