Poluare cu motorina pe Dunare

MEHEDINTI. 200 de metri patrati din apele Dunarii au fost poluati cu carburant, provenind de la o autobasculanta care s-a rasturnat luni seara in fluviu, in zona plajei neamenajate din Schela.

Autobasculanta urma sa execute manevre de descarcare, iar la un moment dat, din cauza greutatii, autovehiculul s-a rasturnat in Dunare. Din fericire, soferul nu a patit nimic.

Lucratorii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti au intervenit cu materiale absorbante pentru neutralizarea petei de substante petroliere aparute in sectorul plajei municipiului Drobeta-Turnu Severin.

“La suprafata apei, in zona unui santier de amenajare a unor taluzuri, au aparut irizari de carburant pe o suprafata de circa 200 de metri patrati, cauzate de scurgerea motorinei din rezervorul unei autobasculante rasturnate in Dunare, ca urmare a unei manevre gresite de descarcare a balastului transportat. Am intervenit de urgenta, pentru ca in aval de locul unde autovehiculul s-a scufundat se afla statia de alimentare cu apa potabila a municipiului Drobeta Turnu Severin”, a declarat Ion Sandu, directorul SGA Mehedinti.

In urma cu aproximativ doua saptamani, in acelasi loc, o masina de mare tonaj a cazut in apa, in timp ce incerca sa transporte pamant, insa nu a fost inregistrata nici o scurgere de carburant.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente