Pompierii alearga dupa maidanezii „coafati” de „Directia pentru catei” a lui Sorin Oprescu

0
718

Adoptii CainiDoua autospeciale ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti au intervenit ieri in forta pentru o operatiune de salvare in zona Timpuri Noi.

Victima nu a fost surprinsa de vreun incendiu si nici nu se afla in pericol de inec in raul Dambovita, dupa cum au constatat cativa trecatori. Motivul interventiei prompte a celor doua autospeciale moderne l-a constituit un maidanez maro, cazut in canal.

Pompierii de la Detasamentul Special de Salvatori si-au luat in serios operatiunea si, inarmati cu o funie, s-au trudit sa recupereze patrupedul, incurajati de pe trotuar de un grup de cetateni. Acestia au alertat echipa de interventie dupa ce au descoperit intamplator catelul in santul cu apa in care, din cauza lipsei grilajului, ar fi putut pica si un om. „Va multumim din suflet!”, a exclamat bucuroasa o femeie catre pompieri, dupa ce catelul a fost ridicat din groapa si depus pe sol.

„Avem cateva cazuri pe luna, de data aceasta cainele a cazut intr-un canal stradal de colectare a apei, de un metru si jumatate adancime, in care apa avea 20 cm si se varsa direct in Dambovita. S-a intervenit cu un lasou, pentru ca animalul era destul de nervos”, a spus Catalin Eftene, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti. Potrivit acestuia, detasamentul actioneaza mai ales pentru caini si pisici, dar si caii abandonati sau vacile cazute in lacuri sunt clienti frecventi.

politia animalelorAsteptand Politia animalelor

In afara de catelul de la Timpuri Noi, echipa a mai intervenit ieri pentru salvarea a doi maidanezi cazuti intr-un canal dezafectat in zona Mosilor.

In timp ce echipajele de salvare ale pompierilor pierd timp si resurse pentru recuperarea pisicilor din copaci si a cateilor din gropi, primariile bat pasul pe loc in privinta mult trambitatei Politii a animalelor. Potrivit Simonei Panaitescu, directorul Administratiei de Supraveghere a Animalelor (ASA), exista in plan organizarea acesteia, dar se asteapta indicatiile primarului general, Sorin Oprescu. Acesta ana lizeaza inca, impreuna cu ONG-urile si „Directia de catei” (dupa cum s-a exprimat edilul in cel mai recent interviu al sau), mecanismele prin care animalele trebuie protejate. „Pana atunci incercam o actiune de strangere a cateilor, de sterilizare a lor, ii curatam, ii coafam, ii aranjam, dar ii ducem inapoi la bloc”, a recunoscut primarul activitatea pe care primaria o presteaza de ani intregi in ceea ce priveste mai danezii.

Sectorul 1 este singurul care si-a constituit propriul serviciu de Politie a animalelor. „Avem o masina de interventie cu care putem pre lua multe dintre cazurile adresate in general pompierilor. Ar fi extrem de benefic daca s-ar extinde acest organism la nivelul tuturor sectoarelor”, a admis Viorel Stoica, director al serviciului Politia animalelor din sectorul 1.

„Ii curatam, ii coafam, ii aranjam, dar ii ducem inapoi la bloc.”,
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.