Populatia mondiala a atins deja pragul maxim pe care planeta il poate sustine in raport cu resursele disponibile in prezent, a avertizat un consilier influent al administratiei Obama.
suprapopulare
Nina Fedoroff, consilier pe probleme de stiinta si tehnologie al secretarului de Stat, Hillary Clinton, a declarat pentru BBC ca populatia umana a depasit deja “limitele sustenabilitatii” Pamantului.

“Trebuie sa reducem in continuare rata de crestere a populatiei globale, planeta nu mai poate sustine atat de multi oameni”, a subliniat ea, adaugand ca oamenii trebuie sa gestioneze mai bine “spatiile salbatice” si resursele de apa. “Avem sase miliarde si jumatate de oameni pe aceasta planeta si ne apropiem repede de sapte miliarde. Vom avea nevoie de multa ingeniozitate pentru a folosi resursele de apa si a cultiva recolte”, a mai spus Fedoroff. Potrivit acesteia, pe langa o mai buna gestionare a resurselor naturale, oamenii trebuie sa accepte si alimentele modificate genetic.

“Acceptam aceeasi tehnologie in medicina, dar cand vine vorba de hrana vrem sa ne intoarcem in secolul al XIX-lea”, a sintetizat consilierul lui Hillary reticenta oamenilor fata de alimentele modificate genetic.

Nina Fedoroff, autoarea unei carti despre acest tip de alimente, publicata in 2004, considera ca astfel de critici nu isi au locul in timpurile contemporane. Consilierul secretarului american de Stat a admis ca Statele Unite vor accepta, in cele din urma, limitarea emisiilor de carbon, o conditie respinsa pana in prezent, spre iritarea comunitatii inter natio nale.

Vom fi noua miliarde in 2040

Potrivit Biroului american pentru recensamant, populatia mondiala creste in fiecare zi cu 218.030 de persoane, urmand sa atinga noua miliarde peste 31 de ani. China si India ocupa in continuare primele doua locuri in clasamentul tarilor cu cea mai mare populatie, de 1,3 si, respectiv, 1,1 miliarde de locuitori. Statele Unite, Indonezia si Brazilia se claseaza pe urmatoarele trei locuri, cu 306.000.000, 230.000.000 si, respectiv, 191.000.000 de locuitori.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.