Prahova: Alunecari de teren in mai multe zone din judet, din cauza ploilor din ultimele zile

  Prahova: Alunec?ri de teren în mai multe zone din jude?, din cauza ploilor din ultimele zile
  Prahova: Alunecari de teren in mai multe zone din judet, din cauza ploilor din ultimele zile
  Prahova: Alunecari de teren in mai multe zone din judet, din cauza ploilor din ultimele zile

  Ploile din ultimele zile au provocat pagube in mai multe zone ale judetului Prahova, unde s-au produs alunecari de teren, iar pe marginea DN1 intre Ploiesti si Brasov doua stanci cu diametrul de 70 de centimetri, situate la aproximativ sapte – opt metri inaltime, sunt in pericol de prabusire.

  Mai multe tronsoane de drum din judetul Prahova au fost afectate in urma ploilor din ultimele zile care au provocat alunecari de teren. Astfel, potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, drumul judetean 234 care face legatura intre localitatile Sangeru si Salcia s-a surpat in doua locuri, ca urmare a alunecarilor de teren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Consiliul Judetean Prahova, care administreaza drumul, a intervenit pentru aducerea la cota a platformei drumului.

  De asemenea, pe drumul judetean 214, in zona Brebu – Pietriceaua, o alunecare de teren a acoperit partea carosabila pe o lungime de aproximativ 70 de metri si pe toata latimea acestuia, Consiliul Judetean Prahova intervenind pentru indepartarea pamantului care acoperise carosabilul.

  In localitatea Chiojdeanca, alunecarile de teren au dus la blocarea completa a unui drum comunal, luni dupa-amiaza autoritatile intervenind pentru degajarea pamantului.

  Echipele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova au intervenit pentru decolmatarea santurilor si indepartarea aluviunilor pe DN 1B, in localitatea Valea Calugareasca.

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Prahova, pe DN 1 in orasul Comarnic, cartierul Nistoresti, doua stanci cu diametrul de 70 de centimetri, situate la o inaltime de aproximativ sapte – opt metri, sunt in pericol sa se prabuseasca. Conform autoritatilor, stancile se afla in zona kilometrului 99+800 de metri, pe partea dreapta, si nu pun probleme circulatiei, traficul rutier in zona desfasurandu-se in conditii normale.

  Cele doua stanci se afla in acea zona de mai mult timp, iar in perioada urmatoare autoritatile vor decide daca le vor detona sau le vor acoperi cu plasa de sarma, pentru a nu risca deplasarea acestora, in urma ploilor sau a scurgerilor de pe versanti.

  Judetul Prahova se afla sub atentionare cod galben emisa pentru perioada 8 decembrie, ora 23:00 – 10 decembrie, ora 10:00, interval in care se preconizeaza ploi insemnate cantitativ, polei, ninsori si intensificari ale vantului.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *